Iga Cembrzyńska 84 let


Iga Cembrzyńska, polská herečka, zpěvačka, scénáristka a producentka, se narodila 2. července 1939 v Radomi. Studovala filozofii na Univerzitě Mikuláše Koperníka v Toruni, poté absolvovala v roce 1962 divadelní akademii ve Varšavě. Po absolutoriu se objevila v několika divadelních rolích ve významných divadlech ve Varšavě, jako v Teatr Powszechny, Teatr Komedia či Teatr Ateneum.

Iga Cembrzyńska si zahrála i v dalších filmech jako například v poetickém filmu W.J.Hase RUKOPIS NALEZENÝ V ZARAGOZE (1965), kde ztvárnila roli maurské princezny Eminy; v psychologických filmech SALTO (1965), SMUGA CIENIA (1976) a JOWITA (1967), kde si zahrála roli prostitutky Loly ,,Fiat 1100". Objevila se i v historickém filmu LEVINS MUHLE (1980) jako Frau Palm či v komedii SLADKÉ OČI (1973) jako Marta Kowalowa.

Iga Cembrzyńska nazpívala hity jako Mówiłam żartem či Intymny świat. S druhou zmiňovanou písní vyhrála v roce 1964 cenu v kategorii Píseň kabaretní-zábavná na II. ročníku Národního festivalu polských písní v Opolí. Iga byla dvakrát vdaná, jejím prvním manželem byl filozof Andrzej Kasia. V roce 2016 vydala knihu s názvem Intymny świat. 


2.7.1939
Radom, Polsko
Iga Cembrzyńska csfd

Bar pod mlynkiemCóra marnotrawnaSłoneczny zegarWrzeciono czasuPanna z mokrą głowąEne... due... like... fake...Mleczna drogaPay OffBig BangRajska jablonSekerezádaCztery pory rokuDziewczęta z NowolipekEngagementBig-bangKlakierGwiezdny pyłHotel Polan und seine GästeKrzykYokohamaLevins MühleSłodkie oczyÚplněkHranice stínuJak to się robiSkorpion, Panna i LucznikDziewczyny do wzięciaMotodramaHydrozáhadaPiąta ranoJowitaSciana czarownicSaltoRukopis nalezený v ZaragozeNa dobre i na złeSzycie na gorącoPanna z mokrą głowąCrimenS nasazením životaPodziemny frontOtello z M-2Komedia z pomyłekZłote runoRemember the RainPies


Aktualizace osobnostního profilu Iga Cembrzyńska: 16.11. 2023 15:17