Kevin Macdonald 56 let


Kevin Macdonald se narodil 28. října ve skotském Glasgow. Pochází z rodiny, která ve světě filmu nepatří k těm úplně neznámým. Jeho dědeček, původem Maďar, Emeric Pressburger byl známým filmovým režisérem hlavně v Anglii, kam se přestěhoval. Z jeho filmů jmenujme například "Cesta k cíli", "Červené střevíčky" nebo "Bitva u La Plata". Kevinův bratr Andrew Macdonald se věnuje produkování filmů (např. Trainspoting). Kevin Macdonald vystudoval soukromou školu Glenalmond College ve Skotsku. Jako režisér se poprvé představil s biografii svého dědečka nazvanou „The life and death of a screenwriter“ (1994). Hned poté směřovaly jeho kroky k dokumentárnímu filmu a jeho prvním televizním počinem byl dokument nazvaný „The making of an Englishman“ (1995).

V roce 2005 jsme si jej mohli poslechnout, když propůjčil svůj hlas jedné z postav animovaného filmu “LILO AND STITCH 2: STITCH HAS A GLITCH“ (Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy).

Po úspěchu “Pádu do ticha“ natočil rok poté krátký dokument “THE TOUCHING THE VOID: RETURN TO SIULA GRANDE“. Prvním komerčním úspěchem pro něj byl film “THE LAST KING OF SCOTLAND“, kde můžeme například spatřit Gillian Anderson ( Akta X ), Jamese McAvoye ( Letopisy Narnie ) a také Foresta Whitakera ( Ghost Dog-Cesta Samuraje ), který za roli obdržel Oskara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Asi proto na něj vsadila hollywoodská studia a svěřila mu film STATE OF PLAY. Krimi thriller kde se v hlavních rolích objeví Russell Crowe a Ben Affleck.


28.10.1967
Glasgow, Scotland, Velká Británie
Kevin Macdonald csfd

Mauritánec: Deník z GuantánamaOasisČerné mořeBudoucnost nejistáOrel Deváté legieNa odstřelPoslední skotský králHumphrey JenningsDallas 63High & Low - John GallianoLast Song from KabulIt Takes a Flood...Život v jednom dniWhitneySky Ladder: The Art of Cai Guo-QiangChristmas in a DayMarleyŽivot v jednom dniMon meilleur ennemiTouching the Void: Return to Siula GrandePád do tichaBeing MickBrief History of Errol Morris, AOne Day in SeptemberDonald Cammell: The Ultimate PerformanceHoward Hawks: American ArtistMoving World of George Rickey, TheChaplin's GoliathMaking of an Englishman, TheKlíčovou dírkouCasper a strašidelná školaLilo a Stitch 2: Stitch má mouchyThe Water GameProfile of 'The Life and Death of Colonel Blimp', APřípady detektiva MurdochaBuďte přirození: Neznámý příběh Alice Guy-BlachéovéCapturing RealityBritish Film ForeverThe 50 Greatest DocumentariesMaking of 'Touching the Void', TheI Know Where I'm Going! RevisitedMatter of Michael & Emeric, AProfile of 'The Red Shoes', ASéries express72. Annual Academy AwardsJust for Laughs: Montreal Comedy FestivalTracksFestivalové vteřinyOnePeople: The Celebration


Aktualizace osobnostního profilu Kevin Macdonald: 30.10. 2023 11:48