Dana Syslová 78 let


Dana Syslová se narodila 11. listopadu 1945 v Praze. Hned po absolvování DAMU nastoupila do souboru Městských divadel pražských, kde působila celých třicet sezon do roku 1994. Dnes účinkuje v Divadle na Jezerce, v Ungeltu, Divadle v Celetné a v Divadelním spolku Háta.

Věnuje se i dabingu - mluví pravidelně Susan Sarandon, Helen Mirren (za její dabování postavy inspektorky Jane Tennisonové v seriálu HLAVNÍ PODEZŘELÝ získala Cenu Františka Filipovského), ale dabuje i Diane Keaton, Vanessu Redgrave, občas také Meryl Streep či Liz Taylor.


11.11.1945
Praha, Československo
Dana Syslová csfd

Manželé StodoloviPánský klubPoslední aristokratkaZakleté pírkoŠpunti na voděDescending RoadsPiknikRalucaDefinice láskyPoupataDoktor pro zvláštní případyArchivHodinu nevíš...Operace Silver ASlečna GuruStříbrná vůně mrazuNa psí knížkuAndělská tvářNenávistOrtelŽivot, který ti dávámCelý mužČas jeřabinČervený kamínekŽena v kleciNetrpělivost srdcePrinc z pohádkyHrad stínůTmaZtracená dcera z Frýdlantu hraduÚtěk do vězeníAnonymCizinci v doměPřes padací mostyUzavřený pavilónVdova po básníkoviVolavkaČarodějky z předměstíDivoká srdceFidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačkaKolotoč a devět vnukůRakovina vůleSkřivánčí tichoVítězná prohraVíš jak zpívá zvonek...?Cesta do krajiny TyHorká kašeVšichni za jednohoDům na SahařeJá, ty, onKam, pánové, kam jdete?Kde bydlí štěstíKouzelný cedníčekLepší prima denSkandál v MilforduTajemství čínského velbloudaTřináctý předsedaJsi krásnáPřípad KolmanZáhada zamčeného pokoje


Aktualizace osobnostního profilu Dana Syslová: 12.3. 2024 04:02