Herb Vigran (1910 - 1986)


Známý americký charakterní herec působící v Hollywoodu od 30. do 80. let 20. století. Během své padesátileté kariéry se objevil ve více než 350 televizních a filmových rolích. Herbert „Herb“ Vigran pocházel ze Cincinnati v Ohiu, ale jeho rodina se přestěhovala do Fort Wayne v Indianě, kde vyrůstal. Vystudoval práva na Indiana University School of Law, ale později se rozhodl věnovat herectví.

Účinkoval v rozhlasových pořadech s takovými osobnostmi jako Jack Benny, Bob Hope, Lucille Ball a Jimmy Durante. Později měl stovky televizních vystoupení v seriálech jako Adventures of Superman (šest epizod), Dragnet (11 epizod), I Love Lucy (čtyři epizody), The Adventures of Ozzie & Harriet (sedm epizod), Perry Mason (dvě epizody), Dragnet 1967 (sedm epizod) a The Brady Bunch (dvě epizody).

V letech 1970–1975 se Vigran opakovaně objevoval jako soudce Brooker v seriálu Gunsmoke. Se svým hustým obočím a plešatící hlavou se snadno vžíval do nejrůznějších rolí středního věku: policistů, drobných podvodníků, soudců, porotců, barmanů, opravářů, sousedů, majitelů obchodů atd. V rokenrolovém filmu Go, Johnny, Go! (1958) hrál Vigran asistenta promotéra Alana Freeda a předváděl dialogové scény s rockovou legendou Chuckem Berrym. V 60. letech 20. století také propůjčil hlas „šéfovi Whitneymu“ v televizní (animované) a rozhlasové reklamě na balenou vodu Arrowhead.

V roce 1952 se Vigran oženil s Belle Pasternack. Měli spolu dva syny. Vigran byl herecky aktivní až do své smrti na rakovinu 29. listopadu 1986 v Los Angeles. Byl zpopelněn.


5.6.1910
Fort Wayne, Indiana, USA
29.11.1986
Los Angeles, California, USA
Herb Vigran csfd

Amazonky na MěsíciLegenda o OrinoviI Was a Mail Order BridePrvní říjnové pondělíGetting WastedThe Happy Hooker Goes HollywoodFlintstones Little Big League, TheEvery Girl Should Have OnePodivná spravedlnostChundelatý pes znovu zasahujeHawmps!Loneliest Runner, TheBabeTrochu si užij a hodně ukradniBenjiHerbie a stará dámaHow to Seduce a WomanChaseŠarlotina pavučinkaCancel My ReservationChlupatý poradceDay of the Wolves, ThePodporujte svého pistolníka!VanishedWhich Way to the Front?My Dog, the ThiefDid You Hear the One About the Traveling Saleslady?Miláček HerbiePirátův duchOsm na útěkuThe Reluctant AstronautThat Funny FeelingSend Me No FlowersThe Brass BottleThe CandidateThe Unsinkable Molly BrownGypsyPoslíčekBells Are RingingO'Conner's OceanSestup OrfeůvTall StoryPlunderers of Painted FlatsCry Baby KillerGo, Johnny, Go!Party GirlThe Case Against BrooklynThe Gun RunnersThe Notorious Mr. MonksA Hatful of RainGunsight RidgePublic Pigeon No. OnePříběh Helen MorganovéThe Midnight StoryThe VampireThe Wayward GirlA Cry in the NightCalling HomicideHilda Crane


Aktualizace osobnostního profilu Herb Vigran: 14.3. 2024 15:07