Adriana Romanová-Tarábková 57 let


„Jsi modrá jako hladina, jsi řeka, která usíná, jsi jako nebe za úsvitu a věříš na lži ze soucitu…“

Vzápětí dostala další nabídku a na Lutherovo doporučení ji oslovil Dušan Klein pro postavu nedobytné Jeskyňky, druhé lásky Štěpána Šafránka, ve filmu JAK BÁSNÍCI PŘICHÁZEJÍ O ILUZE (1984). Zkušenosti s filmovým natáčením přivedly Adrianu Tarábkovou k přijímacím zkouškám na bratislavskou VŠMU (Vysoká škola múzických umění), kde ovšem neuspěla, a po maturitě zamířila na obor ekonomiky řízení na Slovenské vysoké škole technické. Ještě za vysokoškolských studií nicméně přijala několik dalších nabídek k natáčení, připomeňme alespoň historickou minisérii ALŽBETIN DVOR (1986), v jejímž prvním díle se objevila ve vedlejší roli Agnešky Beličkovej, hrála také v několika televizních inscenacích.

Po škole se Adriana Tarábková provdala za Zdeno Romana, s nímž později založila firmu na výrobu a prodej obalové techniky. V podnikání se jim začalo dařit a z bytu na sídlišti se přestěhovali do luxusního domu. Před kamerou se po několikaleté přestávce objevila naposledy opět v režii Dušana Kleina, když přikývla na epizodní výstup jedné z bývalých lásek Štěpána Šafránka ve filmu KONEC BÁSNÍKŮ V ČECHÁCH (1993). S manželem se nadále věnují podnikání, spolu se synem Tomášem žijí v Bratislavě. Adriana Tarábková-Romanová se dnes snaží o zachování soukromí, vyhýbá se zájmu médií, na poměrně časté žádosti o rozhovor odpovídá strohým vyjádřením, že žije běžný rodinný a pracovní život, a svou někdejší filmovou kariéru pokládá za uzavřenou kapitolu.


28.5.1966
Bratislava, Československo
Adriana Romanová-Tarábková csfd

Konec básníků v ČecháchKačenka a zase ta strašidlaStudňa mladostiŠípková RůženkaNové Pištáčikové dobrodružstváPistácikove dobrodruzstváCena odvahyHorečkaJak básníci přicházejí o iluzeKrál Drozdí bradaRodinné prípadyV mene zákonaAlžbetin dvor


Aktualizace osobnostního profilu Adriana Romanová-Tarábková: 16.11. 2023 15:33