Earl Cameron (1917 - 2020)


Brit Earl Cameron, původem z Bermudských ostrovů, je považován za jednoho z prvních černošských herců vůbec. Nastartoval dlouhou a úspěšnou sérii černošských světových herců vůbec. Nebýt tohoto včasného rozšíření hereckých "palet" by bylo dnes možné, že by se svět neseznámil např. ani se světoznámým Morganem Freemanem.

Následující roky se angažoval v mnoha úspěšných filmech, k nejznámějším patří potom Bondovka Thunderball (1965), Štír (1973) a dokonce byl obsazen i v úspěšném moderním trháku Inception (2010). V dílech, do kterých byl často obsazován, patří bezpochyby i řada seriálů a televizních show, The Prisoner (1967) nebo Neverwhere (1996).

V současné době žije ve Velké Británii ve Warwickshire, je podruhé ženat (jeho první žena zemřela v roce 1994) a má šest dětí.


8.8.1917
Pembroke, Bermuday
3.7.2020
Kenilworth, Warwickshire, England, Velká Británie
Earl Cameron csfd

PočátekKrálovnaTlumočniceVykradači hrobekHiekkamorsianVzpomínkyThe Great KandinskyKubaAl-risâlahThe MessageA Warm DecemberŠtírRevolucionářTwo Gentlemen SharingBattle Beneath the EarthTwo a PennyThe Sandwich ManThunderballPušky v BatasiTarzan's Three ChallengesA World InsideObdobí zkoušekPlameny v ulicíchNo KiddingTarzan the MagnificentNenávistZabijáci z KilimandžáraThe Heart WithinThe Mark of the HawkA Man from the SunOdongoSafariSimbaThe Woman for JoeLa grande speranzaThe Heart of the MatterEmergency CallPool of LondonThere Is Another Sun15 Storeys HighBabyfatherMrtvé probouzetiMaisie RaineDalziel a PascoeNikdykdeKavanagh QCLovejoyHealth and EfficiencyCasualtyNerozlučníCrown CourtSix Days of JusticeSpyder's WebThe FrightenersITV PlayhouseThe Prisoner


Aktualizace osobnostního profilu Earl Cameron: 4.3. 2024 00:06