Jürgen Vogel 55 let


Jürgen Vogel je německý herec, producent, autor scénářů a zpěvák. Narodil se 29. dubna 1968 v Hamburku. Jeho otec byl číšník, matka žena v domácnosti. V devíti letech se stal dětským modelem pro zásilkovou službu Otto.

Filmaři ho objevili už v jeho 16 letech a obsadili ho do televizního filmu KINDER AUS STEIN (1984). O šest let později, v roce 1990, zaujal kritiku a získal Bavorskou filmovou cenu (Bayerischer Filmpreis) za svou roli ve filmu ROSAMUNDE. Průlomovou byla jeho role ve filmu KLEINE HAIE (1992).

Za své vynikající umělecké výkony jako herec, spoluautor a spoluproducent filmu DER FREIE WILLE byl na Berlinale 2006 oceněn Stříbrným medvědem.

Mezi jeho nejnovější úspěchy patří hlavní role ve filmu NÁŠ VŮDCE (DIE WELLE, 2008). Jako učitel na gymnáziu dokáže nejen svým žákům, že diktatura je stále živá. Bohužel se mu jeho zpočátku nevinný pedagogický experiment vymkne z rukou...


29.4.1968
Hamburk, Západní Německo
Jürgen Vogel csfd

CavemanDer PfauBroll + Baroni - Für immer totJe to jen úlet, miláčkuO trpaslíku NosoviBože, ty seš hajzlNic ve zlýmPro tvoje dobroUnesená princeznaBlochin - Das letzte KapitelKlub červených náramků - ZačátekMy Tři !!!Zůstat v kliduSo viel ZeitOtzi, muž z leduČarodějka Lilly zachraňuje VánoceFamilie!Der weiße ÄthiopierVertraue mirVichr 2Cesta tamDie Flut ist pünktlichSchoßgebeteStereoPrameny životaRosa Roth - Der SchussVichrVlčí dětiGnadeTod einer PolizistinDie Stunde des WolfesHotel LuxBoxhagener PlatzDie kommenden TageTod in IstanbulTransit - Am Ende der StraßeMännersacheSchwerkraftThis Is LoveWickie und die starken MännerZwölf WinterNáš vůdceAlte FreundeDuell in der NachtOstrov pokladůZajíček bez oušekEmmino štěstíKde je Fred?KámošMutterglückPaulino tajemstvíPodivné experimentyStopa nadějeSvobodná vůleDas Geheime Leben meiner FreundinKeine Lieder über LiebeNabosoAußer KontrolleDer AufstandGeisel, Die


Aktualizace osobnostního profilu Jürgen Vogel: 30.10. 2023 13:25