Andreas Wilson 43 let


Švédský rodák Andreas Wilson se narodil 7. března 1981 ve Stockholmu a vyrůstal v městě Täby. Později navštěvoval místní Tibble Gymnázium, kde vyučoval herectví a zpěv. Wilson započal svoji hereckou kariéru v místním divadle. Již ve školních letech působil v produkci Royal Dramatic Theatre ve Stockholmu. Často se objevoval na jevištích a zahrál si v muzikálech Grease nebo West Side Story.

Tento film, kritiky nazýván „historií přátelství, vzpoury a odvahy“, byl v roce 2004 oficiálně nominován na cenu Oscar za nejlepší cizojazyčný film. Dále obdržel nominaci na cenu Swedish Film Award Guldbagge Award a cenu Danish Robert.

V roce 2004 se Wilsonovi spolu s dalšími mladými hereckými umělci dostává díky European Film Promotion pocty a pojmenování „vycházející hvězda“. Za dva roky po natočení snímku ZLO účinkuje v hlavní roli v sci-fi thrilleru MONSTRUM (2005). Tento snímek ale zdaleka nedosahuje kvalit Wilsonova prvního filmu a ohlasy z řad kritiků a diváků nejsou příliš kladné. O rok později se objevuje v dalším švédském snímku, a to akční komedii BABOVA AUTA (2006) a pak dalších, u nás ne příliš známých filmech.

Tento charismatický herec se kromě své dosavadní herecké a divadelní kariéry úspěšně prosazuje v modelingu pro americkou módní značku Abercrombie & Fitch. A není divu, že se v průzkumu z roku 2003 švédského časopisu Elle usadil na druhém místě v kategorii nejpřitažlivějších mužů Švédska.


7.3.1981
Stockholm, Stockholms län, Švédsko
Andreas Wilson csfd

SkumringslandetTwo Hot Lesbians Have a Run-In with the LawItalský klíčWar of the DeadBicycle BrideKennedys HirnSebastians VerdenColorado AvenueBabova autaKill Your DarlingsDen utvaldeMonstrumZlo mezi námiSkuteční lidéBenjaminovy květinyMistakenEdderkoppen bakeriBettina S.GomorronBingoLotto


Aktualizace osobnostního profilu Andreas Wilson: 1.11. 2023 17:29