Shohreh Aghdashloo 71 let


Herečka Shohreh Aghdashloo se narodila 11.5.1952 v Teheránu v Iránu. Tato žena s nezaměnitelným chraplavým hlasem je první herečkou z Blízkého východu, která byla nominována na Oskara. Stalo se tak v roce 2004 a jednalo se o Dům z písku a mlhy (2003), snímek známý i u nás.

V Hollywoodu nebylo snadné se prosadit se svým vzhledem a přízvukem. V 36 letech zde absolvovala první nahou scénu, ve filmu Guests of Hotel Astoria (1989). Průlomem byla až výše zmíněná role v dramatu s Benem Kingsleyem. Následovala role v úspěšném seriálu 24 hodin - ačkoli se bránila hrát klišovité postavy teroristek, tahle jí upoutala a ubránila si jí i před kritikou svých krajanů.


11.5.1952
Teherán, Írán
Shohreh Aghdashloo csfd

Man & WitchMladá dámaRenfieldKrotitelé duchů: OdkazUtíkej, miláčku, utíkejThe CubanJednoduše svatba!PříslibStar Trek: Do neznámaWindow HorsesPoslední rytířiSeptembers of ShirazRosewaterNeobyčejný život Timothyho GreenaOn the InsideSesterstvo putovních kalhot 2The Stoning of Soraya M.Dům u jezeraHledáme YdolPříběh zrozeníX-Men: Poslední vzdorV moci ďáblaThe Secret ServiceDům z písku a mlhyMaryamAmerica So BeautifulSurviving ParadiseGuests of Hotel AstoriaSooteh-DelanGozareshVětrné šachyThe PenguinKung Fu Panda: Dračí rytířPaní DavisováArcherExpanzeLetuškaArcaneThe Expanse: One Ship


Aktualizace osobnostního profilu Shohreh Aghdashloo: 7.3. 2024 13:09