Michel Lang (1939 - 2014)


Několika velmi úspěšnými komediemi přispěl režisér Michel Lang do kinematografického profilu Francie 70. a 80. let, přestože jeho filmografie zahrnuje pouhých devět celovečerních snímků a později se věnoval hlavně práci pro televizi. Pochází z Paříže a po středoškolských studiích začal pracovat u filmu, kde se během krátké doby prosadil na post asistenta režie. V této profesi je podepsán i pod několika slavnými filmy Louise de Funese (FANTOMAS SE ZLOBÍ, 1965; GRAND RESTAURANT PANA SEPTIMA, 1966).

Hned další Langův film DÍVKA V BÍLÉM (Une fille cousue de fil blanc, 1977) laděný do dramatického žánru skončil fiaskem a u diváků prošel bez většího zájmu. Stylově se svému prvnímu filmu přiblížil další komedií HOTEL NA PLÁŽI (L′hotel de la plage, 1978), svůj objev Rémiho Laurenta pak obsadil do jedné z hlavních rolí muzikálu VŠECHNY HVĚZDY (Tous vedettes, 1980). Celoevropský úspěch pro Langa znamenala komedie DÁREK (Le cadeau, 1982) v hlavních rolích s Claudií Cardinale a Pierrem Mondym.

Tématika partnerských vztahů s komediálním nadhledem provázela i další Langovy filmy, pro velké plátno natočil naposledy veselohru KLUBOVÁ SETKÁNÍ (Club rencontres, 1986), od té doby pracuje výhradně pro televizi. Natočil několik televizních filmů, podílel se také na různých televizních seriálech, v poslední době se ale práci za kamerou věnuje již jen výjimečně. Ke všem svým filmům byl Michel Lang zároveň autorem scénáře.


9.6.1939
Paříž, Île de France, Francie
24.4.2014
Deauville, Francie
Michel Lang csfd

Sans cérémonieBébé coup de foudreLe fils d'un autreSoftwarDuplexClub de rencontresL'étincelleSem s těmi chlapciDárekOn n'est pas des anges... elles non plusMy budoucí hvězdyL'Hôtel de la plageUne fille cousue de fil blancNaše malé angličankyBaldiAldo tous risquesUn tout autre visageLes rendez-vous du dimancheDer gemütliche Samstagabend


Aktualizace osobnostního profilu Michel Lang: 1.11. 2023 20:51