Felicity Huffman 61 let


Felicity Kendall Huffman je americká herečka. Je držitelkou mnoha ocenění, včetně cen Primetime Emmy, Golden Globe Award, tří Screen Actors Guild Awards a byla nominována na Oscara.

Navštěvovala soukromou internátní střední školu The Putney School ve Vermontu a v roce 1981 absolvovala Interlochen Arts Academy v Michiganu. Navštěvovala New York University, Circle in the Square Theatre School a Royal Academy of Dramatic Art v Londýně v Anglii. V roce 2005 odhalila, že trpěla anorexií i bulimií v jejím pozdním mladistvém věku a dvacátých letech.

Svou hereckou kariéru zahájila v divadle a v 90. letech měla také mnoho vedlejších rolí ve filmu a televizi. Hrála např. Danu Whitaker v komediálním dramatu Sports Night od roku 1998 do roku 2000, která jí vynesla nominaci na Zlatý glóbus. Nejvíce ji proslavila role Lynette Scavo v ABC komediálním dramatu Zoufalé manželky (2004–2012), za který získala v debutové sezóně seriálu cenu Primetime Emmy za vynikající hlavní ženský herecký výkon v komediálním seriálu, Actors Guild Awards a tři po sobě jdoucí nominace na Zlatý glóbus.

Huffman byla kritiky oceněna za svůj výkon transgender ženy v nezávislém filmu Transamerica (2005). Role jí vynesla Zlatý glóbus, Independent Spirit Award, National Board of Review a nominaci na Oscara za nejlepší herečku. Od roku 2015 do roku 2017 si zahrála ve třetí sérii ABC, kriminálním dramatu American Crime, za který získala ohlas u kritiků, včetně tří nominací na cenu Primetime Emmy, dvou nominací na Zlatý glóbus a nominace Screen Actors Guild.


9.12.1962
Bedford, New York, USA
Felicity Huffman csfd

(Ne)matkyTammy's Always DyingKrystalStealing CarsBez kormidlaDortSejmi prezidentaBoomerangVěř miPhoebe v říši divůVlastní pravidlaChoose Your Own Adventure: The Abominable SnowmanTransamerikaNapravitelné chybyVánoce narubyŽivot s HelenouCesta do válkyOd dveří ke dveřímThe Heart DepartmentUnáhlené rozhodnutíMagnoliaTaková malá vraždaLabyrint lžíThe UnderworldHarrisonův případNebezpečná síťPodstata spravedlnostiPohyblivý písek: Není únikuVodní motorZvrat štěstěnyLip ServiceS mafií v patáchHome Run for Love, ADobrý doktorKdyž nás vidíChyťte ho!American CrimeBoJack HorsemanZoufalé manželky


Aktualizace osobnostního profilu Felicity Huffman: 14.3. 2024 15:22