Timothy Carhart 70 let


Americký herec Timothy Carhart, původním jménem Tim Grunig, se narodil 24. prosince 1953 ve Washingtonu D.C. Dětství prožil v Turecku a Francii než se vrátil do USA studovat divadlo, kterému je věrný už od konce 70. let. Střední a vysokou školu absolvoval v Evanstonu, státě Illinois.

Do světa filmu Timothy vstoupil rovnou mezi hvězdy ve fantasy komedii KROTITELÉ DUCHŮ (1984) a romantické komedii PODNIKAVÁ DÍVKA (1988). V oscarovém snímku THELMA A LUISA (1991) hrál opilce, který se pokusil znásilnit Thelmu (Geena Davis). Ve vedlejší roli se objevil po boku Nicolase Cage v artovém thrilleru RED ROCK WEST (1992) o podivném komplotu kolem vraždy a peněz. Ve slavné krimi komedii POLICAJT V BEVERLY HILLS III ztvárnil tajemného bezpečáka Ellise DeWalda. Mihl se také v jedné ze „seagalovek“ ČERNÝ ÚSVIT (2005), která vyšla v edici DVD.

V roce 1987 hrál v divadelním představení hry Denní místnost v New York City Center. Za svůj výkon v inscenaci byl nominován na ocenění Drama Desk Award 1988 za vynikající souborový výkon. Na Broadwayi si zahrál Mitche v adaptaci Williamsovy hry Tramvaj do stanice Touha spolu s Alecem Baldwinem, Jessicou Lange a Jamesem Gandolfinim.

Modrooký blonďák 1.93 m vysoké postavy je zřejmě předurčen hrát většinou charakterní role, což plně dokládá jeho bohatý herecký rejstřík a je tudíž zárukou stálého zájmu producentů o obsazování do univerzálních zejména seriálových rolí.


24.12.1953
Washington, District of Columbia, USA
Timothy Carhart csfd

The RemakeČerný úsvitLáska a zradaMotokrosCena za zlomené srdceVražedná lilieZnovunalezený životAir Force OneAmerica's DreamGone in the NightLétající hasičiČerná ovceCandyman 2: Sbohem masuPolicajt v Beverly Hills IIINebe a zeměRed Rock WestPohyblivý písek: Není únikuThelma a LouiseVe jménu dítěteCall Me AnnaHon na ponorkuRůžový CadillacPodnikavá dívkaZáchranná akceRockový hotelVražedné hryHledám Susan. Zn.: ZoufaleSvědekKrotitelé duchůThe Party AnimalSummerspellYellowstoneCastle na zabitíŠílenci z ManhattanuDokonalý podrazAnatomie lžiMyšlenky zločinceZákon a pořádek: Zločinné úmyslyPolicejní vyjednavačiHledaníFrasierKriminálka Las Vegas


Aktualizace osobnostního profilu Timothy Carhart: 9.3. 2024 01:53