Edward Herrmann (1943 - 2014)


Edward Herrmann se narodil ve Washingtonu a vyrůstal v oblasti Detroitu. Studoval herectví na londýnské Academy of Music and Dramatic Art. Jeho filmová kariéra začala v 70. letech, kdy se objevil po boku Roberta Redforda a Mii Farrow jako pianista ve filmu VELKÝ GATSBY. V 70. letech si dále zahrál například amerického prezidenta Franclina Roosevelta v trojdílné sérii o prezidentském manželském páru. V roce 2005 pak účinkoval i v dokumentu o prezidentu Rooseveltovi.

Po roce 2000 se začal objevovat jako Richard Gilmore, dědeček hlavní hrdinky Rory v seriálu GILMOROVA DĚVČATA. Úspěšné působení v tomto seriálu s sebou přineslo i další filmové a seriálové role. Zahrál si v dramatu JAMES DEAN o trnité cestě tohoto herce za úspěchem a slávou, blýsknul se vedle Kevina Klinea v dramatu KLUB VYVOLENÝCH a dostal příležitost zahrát si i v komerčně úspěšném megafirmu Maritna Scorseseho LETEC.

Objevil se také v seriálech M*A*S*H, ZÁKON A POŘÁDEK a CHIRURGOVÉ. Ztvárnil několik desítek filmových a seriálových rolí a byl celkem čtyřikrát nominován na cenu Emmy, kterou získal v roce 1999 za roli Andersona Pearsona v seriálu THE PRACTICE. Od roku 1978 je ženatý s Leigh Curranovou a ve svém volném čase se věnuje své velké vášni a tou je renovace starých aut – ve své sbírce jich má několik.


21.7.1943
Washington, District of Columbia, USA
31.12.2014
New York City, New York, USA
Edward Herrmann csfd

Strašidelné příběhy na dobrou nocCoach of the YearDěs po setměníDoorway to HeavenVlk z Wall StreetZpropadené dědictvíCena penězChristmas OrangesDobrodružství v EgyptěA Christmas WishBucky Larson: Zrozen být hvězdouRedemptionSon of MorningVánoční průvodWonder WomanMaskot PeteProkletýŠest žen Henryho LefayeColumbus: The Lost VoyageMoje žena a jiné katastrofyAmorův úletNašli mě našiWarholkaLetecOšizeniNesnesitelná krutostKlub vyvolenýchJames DeanLepší společnostSuper fintaVýtah smrtiAtomový vlakVendetaWalking Across EgyptLepší životSaint MaybeŽalobaKritická péčeCo vidí láskaSoul of the GameV očistciVirusDětská tvářNixonPříšerná rodinkaForeign StudentSám doma  a bohatýJednou se sejdemeMůj chlapec se vrátilVčera narozeníHrdina proti své vůliFire in the DarkLast Act Is a Solo, TheSladký jedSo Proudly We HailPřes palubuThe Prodigious Mr. HickeyZtracení chlapci


Aktualizace osobnostního profilu Edward Herrmann: 31.10. 2023 13:55