Tina Fey 53 let


Elizabeth Stamatina "Tina" Fey je americká herečka, komička, scénáristka a producentka. Za svou kariéru stačila získat 5 cen Emmy, 2 Zlaté glóby, 3 ceny Screen Actors Guild (SAG) a 4 ceny Writers Guild of America. Po absolvování University of Virginia v roce 1992, se přestěhovala do Chicaga a vstoupila do improvizační skupiny komiků jménem The Second City.

Rok 2006 znamenal pro Tinu Fey velký obrat. Po opuštění SNL vytvořila vlatní televizní seriál 30 ROCK – situační komedii odehrávající se v zákulisí televizní show. Tina Fey v seriálu hraje Liz Lemon, hlavní scénáristku fiktivního komického pořadu TGS with Tracy Jordan. V 30 ROCK také hrají například Alec Baldwin, Jane Krakowski a během uplynulých 3 sezón v seriálu hostovali například Steve Martin, Salma Hayek nebo Oprah Winfrey.

Tina Fey si odbyla svůj filmový debut v roce 2004, vedlejší rolí ve filmu PROTIVNÝ SPROSTÝ HOLKY, jehož scénář také sama napsala. V roce 2008, pak hrála v komedii BABY MÁMA spolu se svou kolegyní ze SNL Amy Poehler.

V tomtéž roce se Tina Fey celosvětově proslavila svou nápadnou podobou tehdejší prezidentské kandidátce a Aljašské guvernérce Sarah Palinové, kterou ztvárnila v několika epizodách SNL s Amy Poehler v roli Hilary Clintonové. Tato role jí zajistila obrovskou popularitu, včetně obálky časopisu Vanity Fair na níž jí zvěčnila fotografka Annie Leibovitz.


18.5.1970
Upper Darby, Pennsylvania, USA
Tina Fey csfd

Maggie Moore(s)Přízraky v BenátkáchFree GuyDušeV kraji vínaAmerická reportérkaSégryA zase ti Mupeti!Co by kdybyJak se dostat na PrincetonZprávař 2 - Legenda pokračujePrezidentské volbyMegamyslNoční randeElmo and the BookaneersUmění lhátBaby MámaAqua Teen Hunger Force Colon Movie Film for TheatersMuž rokuPivní ligaProtivný sprostý holkyMartin & OrloffMulliganJen vraždy v budověGirls5EvaMapleworth MurdersModerní láskaNezdolná Kimmy SchmidtSkvělé zprávyDifficult PeopleAmyino plodné lůnoSimpsonovi


Aktualizace osobnostního profilu Tina Fey: 30.10. 2023 14:47