Samantha Bond 62 let


Samantha Bondová je britská herečka narozená 27. listopadu 1961. Pochází z herecké rodiny: její rodiče i sourozenci se věnují herectví. Samantha vystudovala na bristolské divadelní škole Bristol Old Vic Theatre School. Je členkou Královské Shakespearovy společnosti. V roce 1999 byla za herecký výkon v divadelní hře JAK TO VIDÍ AMY nominována na Cenu Tony (americká obdoba české Ceny Thálie) v kategorii nejlepší herečka.

Nejvíce se však Samantha Bondová proslavila, vzhledem ke svému příjmení velmi příznačně, ve filmech o Jamesi Bondovi jako slečna Moneypenny. ZLATÉ OKO, ZÍTŘEK NIKDY NEUMÍRÁ, JEDEN SVĚT NESTAČÍ a DNES NEUMÍREJ, to jsou čtyři bondovky, ve kterých si zahrála po boku Pierce Brosnana. V nejnovějších filmech s Danielem Craigem však již obsazena nebyla, vzhledem k vypuštění postavy slečny Moneypenny z příběhu.

Samantha Bondová je vdaná a má dvě děti.


27.11.1961
Londýn, England, Velká Británie
Samantha Bond csfd

HoundedRed Riding Hood: After Ever AfterThe Presence of LoveThe Stranger in Our BedThe KindredChladnokrevný odkazThe Queen and IKrálovská zimaLondon's BurningBanda amatérůClapham JunctionConsenting AdultsFanny HillováPřípady inspektora Lynleyho: PrázdnotaDobrodružství Sarah Jane: Invaze BaneůAnoSlepciStringsDnes neumírejBombmaker, TheNCS: ManhuntThe HuntThe Bookfair MurdersJeden svět nestačíLáska mezi paragrafyBreakoutMr. White Goes to WestminsterThe Ruby RingZítřek nikdy neumíráEmmaZlaté okoThackerČerná svíceErik VikingOne Way OutSlečna Marplová: Ohlášená vraždaThe InheritanceSmrt v rájiHome FiresPřípady detektiva MurdochaPanství Downton


Aktualizace osobnostního profilu Samantha Bond: 2.11. 2023 12:08