Diane Cilento (1933 - 2011)


Diane Cilento byla australská herečka a autorka. Narodila se do rodiny lékařů Sira Raphaela Cilenta a Lady Phillys Cilentové. Oba byli uznávaní lékaři. Narodila se jako pátá z jejich šesti dětí. Z toho čtyři se stali také lékaři, druhá Margaret byla umělkyní. Její otcovský pradědeček byl Ital, takže má z části italské předky.

Po ukončení studia našla Diane práci na jevišti. Její první vedoucí úloha byla v britském snímku z roku 1955 Passage Home. Brzy po tom se začaly nabídky jen hrnout. V roce 1956 se staly hned dvě výjímečné věci. Byla nominována na svou první cenu a poprvé se oženila s Andrea Volpe. Narodila se jim dcera Giovanna. S Volpem se potom v roce 1960 rozvedla. V roce 1962 si vzala známého a uznávaného herce Seana Conneryho.

V roce 1963 nastal obrovský zlom v její kariéře. Za roli ve filmu Tom Jones byla nominována na cenu Akademie v kategorii Nejlepší vedlejší herečka. V roce 1963 se jí narodil syn Jason Connery. Zahrála si po boku takových hvězd, jako např. Charltona Hestona ve velkofilmu Ve službách papeže a po boku Paula Newmana ve Westernu Hombre.

V roce 1973 se s Seanem Connerym rozvedla. V roce 1985 se vdala potřetí a vzala si dramatika Anthonyho Shafferema, se kterým se rozvedla v roce 2001. Ve své herecké kariéře pokračovala ve filmech i v televizi.


5.10.1933
Mooloolaba, Queensland, Austrálie
6.10.2011
Cairns, Queensland, Austrálie
Diane Cilento csfd

The Boy Who Had EverythingDuet for FourFor the Term of His Natural LifeBig ToysHitler: The Last Ten DaysRituálSpell of EvilZ.P.G.NegativesDial M for MurderHombreVe službách papežeRattle of a Simple ManTřetí tajemstvíTom JonesI Thank a FoolThe Naked EdgeThe Full TreatmentBouřlivý letA Passionate StrangerAnna ChristieThe Admirable CrichtonTruth About Women, ThePassage HomeThe Woman for JoePassing StrangerThe Angel Who Pawned Her HarpMeet Mr. LuciferAll Hallowe'enMoulin RougeWings of DangerCaptain Horatio Hornblower R.N.Tomb with a View, AUprostřed Galaxie zahněte vlevoTycoonThe Persuaders!Rogues' GallerySean Connery: The Man and the MoviesPremiere Bond: Opening Nights50,000,000 Joe Franklin Fans Can't Be WrongAustralian StoryMondo HollywoodAnother Moon Called EarthOnce Upon a TractorThe David Frost ShowThe 36th Annual Academy Awards


Aktualizace osobnostního profilu Diane Cilento: 2.11. 2023 12:09