Jeanne Crain (1925 - 2003)   † 78 let


Jeanne Elizabeth Crain se narodila 25. května 1925 v Barstow v Kalifornii. Netrvalo však dlouho, a krátce na to se s rodiči stěhovala do Los Angeles, kvůli pracovní nabídce jejího otce, jenž byl středoškolským učitelem. Na střední škole se věnovala školní produkci, která ji nasměrovávala k herectví.

Na Silvestra roku 1945 se provdala za herce Paula Brookse, a přestože matka nesouhlasila a po čas manželství uvažovali pro vzájemné nevěry o rozvodu, tak manželství vydrželo a měli spolu sedm dětí. Čtyři chlapce a tři dívky. V roce 1949 natočila romantickou komedii Dopis třem manželkám, a drama Pinky, čímž si vysloužila nominaci na Oskara.

Po natočení dramatu Vicki zatoužila po změně v hereckém repertoáru a opustila studio Fox. Souboj v džungli pro Warner Brothers však nepřinesl úspěch a ještě téhož roku se upsala Universal Studio pro natočení westernu Muž bez hvězdy. Ten se těšil obrovké oblibě publika, a chválou nešetřili ani kritici. Po filmu Jokew Wild, který se natáčel ke konci 50. let, už snížila frekvenci v natáčení filmů a začala se více věnovat své rodině, která se stále ještě rozrůstala. Nejmladší Christopher se narodil v roce 1965, což už natáčela spíše výjimečně.

Ve volnu se s manželem naplno věnovali svým dvou farmám o které se starali. Těžké rány osudu ji potkaly v podobě úmrtí dvou jejich dětí. Už zmiňovaný Christopher, jenž byl kytarista rockové skupiny, se předávkoval drogami. Jeanne umřela v prosinci 2003 na infarkt. Pouhé dva měsíce po smrti svého muže Paula.


25.5.1925
Barstow, California, USA
14.12.2003
Santa Barbara, California, USA
Jeanne Crain csfd

Fred Astaire Salutes the Fox MusicalsKonečná stanice: PekloThe Night God ScreamedHot Rods to HellCol ferro e col fuocoHis Model WifeMadison AvenuePilát PontskýNefertiti, regina del NiloTwenty Plus TwoGuns of the TimberlandMeet Me in St. LouisDivoký klaunThe Tattered DressNejrychlejší střelecMuž bez hvězdyPánové se žení s brunetkamiThe Second Greatest SexDuel in the JungleCity of Bad MenDangerous CrossingVickiBelles on Their ToesO. Henry's Full HouseLidé budou pomlouvatTake Care of My Little GirlThe Model and the Marriage BrokerCheaper by the DozenI'll Get ByDopis třem manželkámPinkyThe FanApartment for PeggyYou Were Meant for MeCentennial SummerMargieSmrtelný hříchState FairHome in IndianaIn the Meantime, DarlingWinged VictoryThe Gang's All HereMonsters and Madonnas: The World of William MortensenHollywood Without Make-UpDateline: DisneylandThe All-Star Bond Rally76. Annual Academy AwardsWomen I Love: Beautiful But FunnyThe Virginia Graham ShowIt's Your Bet


Aktualizace osobnostního profilu Jeanne Crain: 25.4. 2024 06:24