Fionnula Flanagan 82 let


Rodné jméno této herečky je Fionnghuala Manon Flanagan. Narodila se v Dublinu, kde i vyrostla. Má čtyři mladší sourozence a mluví anglicky i irsky. Studovala ve Švýcarsku na Universite de Fribourg a pracovala jako tlumočnice a překladatelka v Itálii. Hrát začínala v prestižním divadle Abby Theatre. V roce 1968 se přestěhovala do Los Angeles, kde potkala svého nynějšího manžela. Je jím psychiatr Dr.Garrett O'Connor, bratranec herce Carrolla O'Connora.

Svou filmovou kariéru započala snímkem ODYSSEUS (1967), drama natočené podle novely Jamese Joyce. Hrála v mnoha TV seriálech a filmech, například STAR TREK: NOVÁ GENERACE (1987), ZTRACENI (2004), TRANSAMERIKA (2005), YES MEN (2008), nebo mysteriózním hororu TI DRUZÍ (2001).

Za své obdivuhodné herecké výkony získala nejedno ocenění. Saturn Award, Satellite Award, IFTA Award, nebo cenu Emmy.


10.12.1941
Dublin, Irsko
Fionnula Flanagan csfd

SightLa piel del tamborSvětloOn ment toujours à ceux qu'on aimeRadioflashSupervizedBirthmarkedHavenhurstPequeno segredoTrash FireCome SimiPíseň mořeKdyž andělé zpívajíMenú degustacióŽivot je pohodaLež má krátké nohyPomáhat a chránitSejmout zabijákaThree Wise WomenRuská ruletaUmění lhátVánoční koledaYes ManSlipstreamSexuální životTransamerikaČtyři bratřiMan About DogPosedláSlzy slunceTo je vražda, napsala: Keltská hádankaPodivná tajemstvíTi druzí919 Fifth AvenuePro lásku či pro vlast: Příběh Artura SandovalaIl GiocoTajný románWith or Without YouNedovo zázračné vzkříšeníPaperlilyVe jménu IRABílá mílePrachy za nicMad at the MoonKonečný verdiktSny o smrtiP.K. and the KidA State of EmergencyA Winner Never QuitsYoungbloodJames Joyce's WomenDobrodružství EwokůReflectionsScorned and SwindledNoci, kdy číhá smrtVoyager from the UnknownMr. PatmanYoung Love, First LoveMary WhiteováNightmare in Badham County


Aktualizace osobnostního profilu Fionnula Flanagan: 30.10. 2023 12:47