Jan P. Muchow 52 let


Český hudebník, hudební skladatel, producent, textař a příležitostný herec Jan P. Muchow se narodil 21. června 1971 v německém Rathenowu. Pod vlivem staršího bratra Gerda se již během studia na Střední průmyslové škole strojní v Praze věnoval aktivně hudbě.

Jako skladatel je mj. podepsán pod hudbou u všech celovečerních filmů režiséra Davida Ondříčka (dvě ocenění Český lev za hudbu ke snímkům JEDNA RUKA NETLESKÁ – 2003 a GRANDHOTEL – 2006). Dvakrát byl též nominován, a to za nejlepší hudbu ve filmu SAMOTÁŘI (2000) a VÁCLAV (2007). V dnes již kultovním filmu ŠEPTEJ (1996) si dokonce zahrál jednu z hlavních rolí, introvertního Filipa. Spolupracuje i s jinými režiséry a příležitostně se věnuje též scénické hudbě: Sen noci svatojánské (2000, Divadlo Komedie), Komedie omylů (2000, Národní divadlo), Sběratel (2001, Divadlo v Řeznické), Mechanický pomeranč (2003, Divadlo J. K. Tyla v Plzni) a Pan Polštář (2005, Činoherní klub).

Jan je šťastně ženatý, má syna Huga, plně si užívá status profesionálního otce. Mimoto hraje fotbal a fandí Slávii, běhá maratón, jednou za čas vystupuje se svou domovskou kapelou a příležitostně s kapelou Umakart. Produkuje též alba různorodým interpretům (Načeva, Here, Anna K., Tata Bojs, Priessnitz). Je současně autorem hudby k mnoha reklamám a spotům, např. složil hudbu ke znělce festivalu v Karlových Varech. Nedávno se proslavil písní Půlnoční, kterou napsal pro Vaška Neckáře, a stala se okamžitě velkým hitem. Potvrdil tím svou pozici jednoho z nejúspěšnějších současných tuzemských skladatelů.


21.6.1971
Rathenow, Potsdam, Východní Německo
Jan P. Muchow csfd

Případ s koncemPřípad se štěnicíBezva zuby na zásnubyLedviny bez vinyRuce v záruceS písní v tísniSlovoLáska na špičkách3BobuleChlap na střídačkuDračí princeznaCena za štěstíPřípad dvou básníkůPřípad dvou manželekPřípad dvou sesterBackstageTátova volhaVítězové Anifilmu 2018BajkeřiInstalatér z TuchlovicPojar dětemPřípad pro lyžařeTeorie tygraKrásnoMY 2Okresní přebor - Poslední zápas Pepika HnátkaVe stínuYumaMuži v nadějiŽeny v pokušeníNormalKdopak by se vlka bálPusinkyVáclavGrandhotelŽralok v hlavěO dve slabiky pozaduJedna ruka netleskáNekonečná neděleSamotářiŠeptejTáta v nesnázíchJedna rodinaPálavaHvězdy nad hlavouPan profesorKriminálka Anděl


Aktualizace osobnostního profilu Jan P. Muchow: 28.3. 2024 19:58