Bryan Adams 64 let


Bryan Adams se narodil 5. listopadu 1959 v kanadském Kingstonu v provincii Ontario. Za mlada hodně cestoval, protože jeho rodiče byli diplomaté. Po jejich rozvodu se zabydlel ve Vancuveru, kde v patnácti letech ukončil školu a začal se věnovat prvořadě hudební kariéře. Z jeho slov, že si na střední ani nevšímal holek kvůli svému zapálení k hudbě, jasně vyplývá jeho nadšení. Začal hrát po nočních klubech v kapelách Shock nebo Sweeney Todd, kde se už dostal k postu vedoucího zpěvu. Zlom nastal, když potkal bubeníka Jima Vallance, se kterým si přesně padli do noty a začali spolu psát písně až do dneška. Nejen pro sebe, ale i pro jiné skupiny jako například Kiss či pro filmy. V roce 1978 nastoupil k nahrávací společnosti A&M Records za částku jednoho dolaru, po zaslání pár demo nahrávek.

V roce 1991 opět zabodoval s albem ‘Waking Up the Neighbours‘, kterého se prodalo přes deset milionů. Hlavním důvodem byla proslavená balada ‘(Everything I Do) I Do It for You‘ z filmu ‘Robin Hood: Král zbojníků‘, za kterou obdržel cenu Grammy. Této písně se jen v USA prodaly čtyři miliony kopií a sedmnáct týdnů vydržela na špičce britského žebříčku. V roce 1993 vydal album hitů ‘So Far So Good‘. O rok později nazpíval s Rod Stewartem a Stingem další silnou baladu ‘All for Love‘ pro film ‘Don Juan DeMarco‘, která opět vylétla v žebříčcích po celém světě. Dále vydal živé album ‘MTV Unplugged‘ (1997), ‘On a Day Like Today‘ (1998), další soubor hitů ‘The Best of Me‘ (1998), soundtrack k filmu ‘Spirit – Divoký hřebec‘ (2002).

V roce 2002 si zahrál malé cameo ve filmu DŮM BLÁZNŮ režiséra Andreje Končalovskije. Šest let po jeho posledním nerecyklačním albu ‘On a Day Like Today‘ vydává nové ‘Room Service‘ (2004), které zaznamenalo velký úspěch. ‘Open Road‘ se stal nejúspěšnějším singlem alba. O rok později vydává další sbírku hitů ‘Antalogy‘ se dvěma novými skladbami. Zatím poslední album vyšlo v roce 2008 pod jednoduchým názvem ‘11‘ a obsahuje jedenáct nových písní.

Bryan Adams začínal na kytarově čistém rocku a pomalu přešel přes soft rock až k pop rocku. Většinu písní si píše sám či s Jimem Vallancem. Hraje na elektrickou kytaru či klasickou španělku. Zvládá také i harmoniku nebo basu. Kytarista Kieth Scott a bubeník Mickey Curry s ním hrají už od osmdesátých let. Na klávesy ho od roku 2000 doprovází Gary Breit a na basovou kytaru Norm Fischer. Adams je také nadšeným fotografem. Fotil mnoho hudebních osobností od Micka Jaggera přes Mobyho po Celine Dion či anglickou královnu Alžbětu II.


5.11.1959
Kingston, Ontario, Kanada
Bryan Adams csfd

JockDům bláznůIntimate Evening with Anne MurrayThe Gift of SongRůžový CadillacBryan Adams: RecklessPobřežní hlídkaOfficial! Biggest Hits of the 90sBryan Adams: Live in LisbonLive Aid Remembered50 Most Awesomely Bad Songs... EverDennis Hopper: Create (or Die)Party in the Park 2002The Jubilee GirlBryan Adams: Live at Slane CastleElton John: Greatest HitsWho Live at the Royal Albert Hall, TheJoe Cocker: Have a Little FaithElvis: The TributeWho: 30 let na maximum R&B liveMemories of 1970-1991The Wall: Live in BerlinNelson Mandela 70th Birthday TributeThe Prince's Trust Rock Gala: 10th BirthdayLive AidTears Are Not EnoughTenille Townes & Bryan Adams: The Thing That Wrecks YouBryan Adams: Shine a LightBryan Adams: Brand New DayBryan Adams: You Belong to MeBryan Adams: Here I AmBryan Adams: Cloud Number NineBryan Adams: The Best of MeBryan Adams featuring Melanie C: When You're GoneBryan Adams: On a Day Like TodayBryan Adams: Back to You (MTV Unplugged Version)Barbra Streisand & Bryan Adams: I Finally Found SomeoneBryan Adams: Let's Make a Night to RememberBryan Adams: The Only Thing That Looks Good on Me Is YouBryan Adams: Have You Ever Really Loved a Woman?Bryan Adams: C'mon EverybodyBryan Adams - Please Forgive MeBryan Adams, Rod Stewart & Sting: All for LoveBryan Adams: Do I Have to Say the Words?Bryan Adams: Thought I'd Died and Gone to HeavenBryan Adams: Touch the HandBryan Adams: Can't Stop This Thing We StartedBryan Adams: Everything I Do, I Do It for YouBryan Adams: Heat of the NightBryan Adams & Tina Turner: It's Only LoveBryan Adams: One Night Love AffairBryan Adams - HeavenBryan Adams - Run To YouBryan Adams - Summer of 69Bryan Adams: Kids Wanna RockBryan Adams: SomebodyBryan Adams: Cuts Like a KnifeBryan Adams: Straight from the Heart (Version 1)Bryan Adams: This Time


Aktualizace osobnostního profilu Bryan Adams: 26.11. 2023 04:03