Seymour Cassel (1935 - 2019)


Americký herec, producent a režisér Seymour Joseph Cassel se narodil 22. ledna 1935 v americkém Detroitu. Po středoškolských studiích hrál na letních repertoárových scénách. Studoval herectví v American Theater Wing a v Actors Studiu. Připojil se k herecké dílně Johna Cassavetese a stal se kmenovým hercem jeho souboru.

V seriálové tvorbě vytvořil hlavní role v kriminálním TV seriálu UNDER SUSPICION (1994-95), v seriálu z prostředí reklamní agentury GOOD COMPANY (1996) a jako host účinkoval mj. v seriálech THE TWILING ZONE, VOYAGE TO THE BOTTOM OF THE SEA, HOOPERMAN, MATLOCK a STAR TREK: THE NEXT GENERATION.

Herečka Elizabeth Deering byla jeho manželkou v letech 1964-1983, mají spolu dvě děti. Seymour byl oficiálním hostem MFF Karlovy Vary 1997, kde uváděl se Stevem Buscemim jeho smutnou komedii Můj nejmilejší bar, v níž ztělesnil strýčka Ala, starého zmrzlináře, který zemře na infarkt za volantem svého vozu. Je zodpovědný za přezdívku „Slash“, kterou nosí známý hudebník kapely Guns N´Roses Saul Hudson, protože je neklidný a neustále na cestách. Cassel je oceňován nezávislými režiséry pro dvě věci: pro svou pozitivní povahu a údajné prohlášení, že si vždy zahraje v dobrém nezávislém filmu i za cenu letenky. Pravdivost výroku dokládá víc jak půl století aktivní jeho umělecká činnost, která stále není u konce.


22.1.1935
Detroit, Michigan, USA
7.4.2019
Los Angeles, California, USA
Seymour Cassel csfd

Cosmic RadioTime FramedAt the Maple GroveLucky DogPride of LionsThe AlgerianBoosterBroken KingdomLost AngelesFacesFort McCoyFreerunnerS tím nic nenadělášSilver CaseWithout BordersBack NineChasing 3000Kissing StrangersNow HerePete Smalls Is DeadMalý New YorkNot Dead YetBeau JestBig Heart CityNájemný vrahSplyň se mnouPostalHollywoodské pozlátkoMoře snůPivní ligaRay of SunshineBittersweet PlaceCircadian RhythmNájemníciPříběh Wendella BakeraSamotář JimWelcome to CaliforniaČerná vdovaChain of CommandSweet UndergroundThe Bride of the SeaŽivot pod vodouBratři jak se patříNoc dobrá pro smrtBiz, TheManna from HeavenSonnyThe Burial SocietyVášnivostZloději z Harvardu61*BartlebyTaková zvláštní rodinkaThe ChameleonThe Sleepy Time GalŽeny nociAkce PelikánPříběh jedné nociSex a kulkyVěznice


Aktualizace osobnostního profilu Seymour Cassel: 19.11. 2023 10:18