Dulé Hill 48 let


Američan, jehož oba rodiče pocházejí z Jamajky, Dulé Hill, se narodil 3. května 1974 v městě East Brunswick ve státě New Jersey. Jeho pravé první jméno zní Karim, ale zavrhl ho z důvodu neustálého přirovnávání k slavnému basketbalovému hráči Kareemu Abdul-Jabaarovi. Začal tedy používat svoje druhé křestní jméno Dulé. Ve třech letech začal navštěvovat taneční školu a stal se z něj velice zdatný stepař, takže jednu dobu dělal náhradníka známému stepaři Savion Gloverovi v představení "The Tap Dance Kid" (Stepující dítě).

Rok 1999 se pro něj stal přelomový, neboť se zároveň stal součástí hereckého ansámblu úspěšného seriálu ZÁPADNÍ KŘÍDLO, ve kterém úspěšně ztvárnil ve 147 epizodách postavu Charlieho Younga, osobního asistenta Martina Sheena coby prezidenta USA Josiaha Bartleta. Za tuto roli byl Dulé Hill nominován na cenu Emmy v roce 2002. Během natáčení všech sedmi řad tohoto seriálu si Hill párkrát odskočil na filmové plátno, ale výrazné role nedostával. Objevil se ve filmech TEN NEJLEPŠÍ, ve kterém hrál s Robertem De Nirem a Cubou Goodingem jr., komediích DÍRY a SEXUAL LIFE, nebo v akčním dramatu z roku 2006 ZÁCHRANÁŘI.

V roce 2006 přešel z jednoho úspěšného seriálu do druhého. Komediální kriminálka PSYCH u diváků uspěla a v současné době se natáčí již třetí série. Dulé Hill zde ztvárnil Burtona "Guse" Gustera, nejlepšího kamaráda hlavního hrdiny, jemuž je terčem pro jeho vtípky a oporou při řešení případů.

V soukromém životě je tento ospale vypadající stepař a komik ženatý s herečkou Nicole Lyn, která se objevila v jedné epizodě jeho posledního seriálového počinu.


3.5.1975
Orange, New Jersey, USA
Dulé Hill csfd

HypnoticLockdownNight of the Animated DeadPsych 3: This Is GusA West Wing Special to Benefit When We All VotePsych 2: Lassie Come HomePsych: The MovieSleightGravyMiss DialGaybyRemarkable PowerŠepotZáchranářiPortrét šílenstvíSexuální život10,5 stupněDíryTen nejlepšíTaková normální holkaPovídky ze sousedstvíBarva spravedlnostiDitchdigger's Daughters, TheHallelujahSugar HillGood Ole Boy: A Delta BoyhoodRobogoboBáječná létaKravaťáciDoubtHráči


Aktualizace osobnostního profilu Dulé Hill: 4.3. 2024 20:12