Arthur O'Connell (1908 - 1981)


Arthur Joseph O'Connell měl svůj divadelní debut již ve 30. letech, kde si ho všiml Orson Welles, který zrovna zakládal svojí vlastní divadelní společnost Mercury Theatre a Arthur se hned přidal. Orson ho obsadil do svého filmu Občan Kane (1941), kde si zahrál malou roli reportéra, film je brán jako první film Arthura O'Connella, což není pravda. Arthur si totiž stihl zahrát ještě v několika krátkých a studentských filmech.

Dalo by se říci, že v 60. letech byl na vrcholu své filmové kariéry, získával jednu roli za druhou a na filmovém plátně se objevil vedle slavných jmen jako Cary Grant a Tony Curtis, společně si zahráli ve filmu Operace spodnička (1959). Zahrál si také otce Elvise Presleyho ve filmu Jdi za svým snem (1962). V těchto letech se také chtěl vyhnout televizním seriálům, které se stávali čím dál větší senzací, nakonec tomu přeci jen neunikl a zahrál si v seriálu Empire na stanici NBC. Od té doby jsme ho mohli vidět jen v několika epizodách různých seriálů.

V polovině 70. let  ho jeho chatrné zdraví donutilo opustit herectví. Nicméně i nadále ho diváci vídali v televizní reklamě na Crest, kde si zahrál přátelsky vyhlížejícího lékárníka, nebo jeho hlas mohli zaslechnout v dalších reklamách. Arthur O'Connell zemřel v květnu 1981 na Alzheimera. Oženil se jednou v roce 1962 s Ann Hall Dunlop, manželství skončilo rozvodem v roce 1972 a zůstalo bezdětné.


29.3.1908
New York City, New York, USA
18.5.1981
Woodland Hills, California, USA
Arthur O'Connell csfd

ÚtočištěHuckleberry FinnShootout in a One-Dog TownWicked, WickedBenDobrodružství PoseidonuThey Only Kill Their MastersA Taste of EvilPoslední údolíByl jednou jeden lotrDo Not Throw Cushions Into the RingVojna není kojnáSeven in DarknessIf He Hollers, Let Him Go!The PowerA Covenant with DeathThe Reluctant AstronautBirds Do ItFantastická cestaPovznesen nad pomstuThe SilencersNightmare in the SunThe Monkey's UncleThe Third DayVelké závody7 Faces of Dr. LaoKissin' CousinsYour Cheatin' HeartJdi za svým snemA Thunder Of DrumsMísty zamlženoPlná kapsa zázrakůThe Great ImpostorCimarronAnatomie vraždyHound-Dog ManOperace SpodničkaSlečna ŠkvrněMuž ze ZápaduVoice in the MirrorApril LoveOperation Mad BallThe ViolatorsMonte CarloMuž v šedém flanelovém oblekuThe Proud OnesZastávka v KansasuZávratná kariéraPiknikThe Whistle at Eaton FallsLove That BruteHomecomingObnažené městoOne Touch of VenusOpen SecretSíla zlaThe Countess of Monte CristoVládní prohlášeníBlondie's Blessed EventCanal Zone


Aktualizace osobnostního profilu Arthur O'Connell: 18.4. 2024 23:58