Mary Harron 71 let


Mary Harron je kanadská filmařka a scénáristka. Narodila se do filmařské rodiny. Její otec Donald Harron, je herec, režisér, komik a spisovatel. Její nevlastní matka, Virginia Leith, hrála např. v Kubrickově prvním filmu - STRACH A TOUHA. Harron se ve 13 letech přestěhovala do Anglie a později studovala na Oxfordské univerzitě.

Harron režírovala filmy STŘELILA JSEM ANDYHO WARHOLA, AMERICKÉ PSYCHO, TA ZNÁMÁ BETTIE PAGE, byla také výkonným producentem dokumentárního snímku THE WEATHER UNDERGROUND. Pracovala také v televizi, režírovala epizody seriálů OZ, ODPOČÍVEJ V POKOJI, ZLOČIN V ULICÍCH, THE L WORD, VELKÁ LÁSKA, PODSTATA STRACHU.


12.1.1953
Bracebridge, Ontario, Kanada
Mary Harron csfd

The Orange Eats CreepsDalílandCharlie SaysAnna NicoleMůří deníkyTa známá Bettie PageAmerické psychoStřelila jsem Andyho WarholaThe ExpectingAlias GraceConstantineGracelandStoupenci zlaPodstata strachuDevět rukojmíVelká láskaOdpočívej v pokojiLáska je LáskaPasadenaOzZločin v ulicíchWe the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to MissWinds of ChangeThe Late ShowArmaniSonnet for a TowncarHolding FastScala!!!Eli Roth: Historie hororuHalf the PictureThe 4%: Film's Gender Problem


Aktualizace osobnostního profilu Mary Harron: 2.3. 2024 16:07