Susan Peters (1921 - 1952)   † 31 let


Zářivá, krásná, jemná herečka Susan Peters, plná tvůrčího talentu, kterého se jí dostalo takříkajíc do kolébky. Vrozená citlivost a kultivovanost - prostě měla nakročeno vstříc zářivé, hollywoodské kariéře, ale život, a zvrat osudu - tragický a krutý ji vzal v malém okamžiku vše.

Debutovala ve snímku v tom samém roce s názvem: SUSAN A BŮH. Jí samotné se zdálo po nastávajících výkonech, že její role nejsou to správné, jak by si představovala. Tak trochu ze zlomyslnosti odmítla umělecké jméno navržené studiem WB - Sharon O'Keefe, že se jí nelíbí. Jako Suzanne Carnahan hrála několik menších rolích, ale cítila se neuspokojená a nešťastná. Zlom přišel až ve filmu BIG SHOT, a po jejím boku hrál Humphrey Bogart. Suzan odchází od WB, a spolu s nástupem u Metro Goldwyn Mayer přijímá i umělecké jméno Susan Peters.

Hraje v MARJORIE MAIN 1942, nebo ve snímku DR. GILLESPIE a JEHO ASISTENT v roce 1943. Ve filmu RANDOM HARVEST byla tak přesvědčivá, že získala nominaci na Oscara za nejlepší herečku ve vedlejší roli. Následuje špionážní film VYSAZENI V BRETANI 1943, komedii YOUNG IDEALE a romantickém drama PÍSEŇ RUSKA po boku krasavce Roberta Taylora, hrajícího sovětského pianistu, do kterého se ona v roli Nadyi zamiluje. Nejen kritika, ale i diváci obdivovali její výkony, a dostala přívlastek „Hvězda zítřka".

Susan se v listopadu 1943 provdala za Richarda Quina. Ráda s ním jezdila na lov kačen, ale v roce 1945 na Nový rok, při opětovné lovecké výpravě v oblasti San Diego se svým manželem a přáteli jedna z loveckých pušek náhodně vystřelila, a zasáhla Susan do zad. Trvale ochrnula od pasu dolů. MGM jí zaplatil účty za lékaře, ale stejně byla nakonec nucena zrušit s nimi svou smlouvu. Susan se snaží být statečná a její další prací bylo rádio, kde často vystupovala. V roce 1946 se Susan a Richardovi narodil syn, Timothy Richard, ale o dva roky později se s ní Quine rozvedl. Susan to při neomalených dotazech zdůvodňovala tím, že byla pro něj ve svém stavu velkým břemenem.


3.7.1921
Spokane, Washington, USA
23.10.1952
Visalia, California, USA
Susan Peters csfd

The Sign of the RamKeep Your Powder DrySong of RussiaAssignment in BrittanyYoung IdeasAndy Hardy's Double LifeDr. Gillespie's New AssistantThe Big ShotTishV zajetí minulostiHere Comes HappinessScattergood Pulls the StringsThe Strawberry BlondeThree Sons o' GunsTo je John DoeCesta do Santa FeMoney and the WomanSusan and GodThe Man Who Talked Too MuchMiss SusanPersonalities


Aktualizace osobnostního profilu Susan Peters: 25.4. 2024 23:47