Louis C.K. 56 let


Vlastním jménem Louis Szekely se narodil ve Washingtonu, D.C. v roce 1967, jako syn softwarové inženýrky a ekonoma. Do svých sedmi let žil v Mexiku a i nyní si stále drží mexické občanství. Španělština je jeho první jazyk, avšak angličtinu se naučil velmi brzy po přestěhování do Massachusestts. V této době se objevuje jeho touha stát se spisovatelem a komikem. Od mládí bylo jeho snem objevit se na televizní obrazovce.

V roce 1997 vzniká jeho první film CEASAR'S SALAD, jenž získal na The New Orleans Film and Video Festival cenu za nejlepší komedii. Poté začíná období tvorby televizních komedií což je záležitost, která mu následně vynáší čtyři nominace na cenu Emmy a vítězství v jedné z těchto nominací.

Jeho nejznámější dílo je již zmiňovaný sitcom LUCKY LOUIE, který Szekely napsal, režíroval a také v něm hrál hlavní postavu. Sitcom byl natáčen před živým publikem několika kamerami zároveň a nevyhýbal se ani choulostivým scénám a nahotě. Po jedné sezoně bylo jeho natáčení zrušeno.

Louis je hercem, režisérem i spisovatelem v jedné osobě. Jeho tvorba je téměř popisem jeho životních událostí a proto je někdy velmi syrová a vulgární. V současné době (2010) objíždí se svým představením americká pódia.


12.9.1967
Washington, District of Columbia, USA
Louis C.K. csfd

Fourth of JulyI Love You, DaddyTajný život mazlíčkůTrumboJasmíniny slzyTunaŠpinavý trikUmění lhátChvilkové zatměníVítej domaLondonThe MidNightly NewsLa Meilleure Version de moi-mêmeGriffinoviAmyino plodné lůnoHorace and PeteMaronPortlandiaMěstečko ZáhadRozvedený se závazkyOdbor městské zeleněJust for LaughsLucky Louie


Aktualizace osobnostního profilu Louis C.K.: 7.3. 2024 01:45