Lenny Kravitz 59 let


Leonard Albert "Lenny" Kravitz (znám též jako Kravy Baby, The Krav a Romeo Blue) se narodil 26. května 1964 v New Yorku. Byl pojmenován po svém strýci, který zemřel ve válce v Koreji. Matka - Roxie Roker - pocházela z Baham a byla známá především díky své roli v sitcomu THE JEFFERSONS. Otec Sy Kravitz byl ruský žid původem z Kyjeva. Lenny žil přes týden s rodiči v bytě na Manhattanu, víkendy trávil se svou babičkou Bessie Roker, která žila v sousedství Brooklynu. Od svých 3 let hrál v kuchyni na "bubny" z hrnců, v pěti vzali rodiče jeho zájem o hudbu vážně a koupili mu opravdové bicí, zanedlouho také kytaru. V roce 1974 jeho matka získala roli v THE JEFFERSONS a celá rodina se proto přestěhovala do Los Angeles. V L.A. se poprvé setkal s hudbou Aerosmith, Kiss, Led Zeppelin, The Who.

1978 byl přijat na školu s velice respektovaným hudebním programem a začal se učit hrát na klavír. Lenny nahrál své první demo, setkal se s Henry Hirshem (1985) a na základě společných představ o hudbě začali spolupracovat (podílel se na většině Lennyho alb). Rok a půl nahrával své debutové album za peníze svého otce. Při nahrávání písničky Let Love Rule k sobě přizval saxofonistu Karla Densona, s kterým ve výsledku hrál na svých turné po dalších 5 let. Lenny si mohl najednou vybírat, zájem o něj mělo pět vydavatelství. Na nátlak svých známých zanechal jméno Romeo Blue a vrátil se ke svému původnímu, což, jak sám později uvedl v řadě rozhovorů, jej natolik osvobodilo, že teprve tehdy se cítil sám sebou.

Potkal Lisu Bonet, kterou si vzal a měli spolu dceru Zoë. Lisa režírovala jeho videoklip k písničce Let Love Rulez. Spolupracoval s Ingrid Chavez a produkoval Madonnin song Justify My Love, který však pro svůj explicitní videoklip nebyl ve své době moc dobře přijat. Produkoval album Vanessy Paradis, se kterou měl později vztah. Lisa se od Lennyho odstěhovala a v roce 1993 byli rozvedeni. Pro Stevena Tylera z Aerosmith v té době napsal Line Up. Vyšlo jeho další album Are You Gonna Go My Way a Lenny se vyhoupl v hitparádě Billboard a získal za něj Brit Award za nejlepšího mezinárodního umělce a MTV Video Music Award. Následovala další alba a další ocenění.

2. prosince 1995, den po narozeninách jeho dcery Zoë, umírá Lennyho matka. Nahrává album Circus a opět se dostal do nejlepší desítky Billboardu. Vydal dva singly a získal první Grammy Awards. Nazpíval cover verzi American Woman od The Guess Who, díky čemuž v roce 200 získal další Grammy. V témže roce pracoval také na albu Michaela Jacksona Invincible. Produkoval debutové album Street Faerie zpěvačky Cree Summer. 2000 vydavá své nejlepší hity a singl Again, což mu dopomohlo k již třetí Grammy Awards. Další násladovala v roce 2002.


26.5.1964
New York City, New York, USA
Lenny Kravitz csfd

Shotgun WeddingZoolander No. 2Hunger Games: Vražedná pomstaKomorníkHunger GamesPreciousSkafandr a motýlZoolanderLumpíciStarBude lípEmpireVincentův světSimpsonoviNorman's Rare Guitars DocumentarySidneyArianne Phillips: Dressing the PartMiss AmericanaSoundtrack der FreiheitAlways at the CarlyleLenny Kravitz - koncert 2014Holy GhostMobilizeSurviving the Game - Making the Hunger Games: Catching FireVanilla Ice ArchiveMusicSid Bernstein Presents...La traversée du désirBizarní jídlaTsunami Aid: A Concert of Hope95.8 Capital FM's Party in the Park for the Prince's Trust 200450 Sexiest Video MomentsBeing MickRave un2 the Year 2000, TheThe Beatles RevolutionHendrix: Band of GypsysBehind the MusicPower Vision - Pop GalerieLenny Kravitz: Alive from Planet EarthUnpluggedRingo Starr: Here's to the NightsPharrell Williams feat. P. Diddy, Lenny Kravitz & Loon - Show Me Your SoulLenny Kravitz - Yesterday Is GoneLenny Kravitz: If I Could Fall in LoveMick Jagger feat. Lenny Kravitz - God Gave Me EverythingLenny Kravitz - AgainLenny Kravitz - American WomanLenny Kravitz: Fly AwayLenny Kravitz: If You Can't Say NoBlack Men United: U Will KnowLenny Kravitz: Are You Gonna Go My WayLenny Kravitz: BelieveLenny Kravitz: Stand By My WomanSpirit of the Forest


Aktualizace osobnostního profilu Lenny Kravitz: 3.11. 2023 05:24