Martina Navrátilová 67 let


Bývalá československá a později americká tenistka Martina Navrátilová rozená Šubertová se narodila 18. října 1956 v Praze, kde hrála od dětství za místní tenisový oddíl. Její matka se provdala za Miroslava Navrátila, který se stal jejím trenérem. Již ve svých patnácti vyhrála mistrovství Československa. O rok později byla již profesionálkou. Nedokončila studia na pražském Gymnáziu a v roce 1975 emigrovala do USA a o šest let později se stala americkou občankou, české státní občanství obdržela v lednu 2008. V ženské dvouhře získala ve Wimbledonu rekordních devět titulů.

Povedlo se jí během jedné sezóny prohrát pouze jediný zápas a s 86 vítězstvími, tak drží rekord v procentuální úspěšnosti profesionálního tenisty během jediné sezóny. Dokonce v průběhu tří sezón prohrála pouze šest zápasů ve dvouhře. Je i držitelkou rekordu sedmdesáti čtyř zápasů bez porážky v řadě.

Působila ve funkci předsedkyně Ženské tenisové asociace WTA. V současné době se věnuje charitativním projektům. Věnuje se také spisovatelské činnosti, pravidelně působí i jako sportovní komentátorka tenisových soutěží. Od roku 2006 je ve vztahu s o patnáct let mladší partnerkou Julií Lemigovovou, se kterou v prosinci 2014 uzavřela sňatek.


18.10.1956
Praha, Československo
Martina Navrátilová csfd

PolitikPortlandiaJake in ProgressWill a GraceHart a HartováRoger Federer: A Champions JourneyNovak Djokovic: Refuse to LoseThe Trans Women Athlete Dispute with Martina NavratilovaUnraveling AthenaStrokes of GeniusAmerická 80. létaWinningŘíkejte mi MartinoVíce než vítězstvíClose Call on Kilimanjaro with Martina NavratilovaRoland GarrosBrandedSteffi Graf - Ein Porträt125 Years of Wimbledon: You Cannot Be SeriousESPN Films30 for 30Signature Series: Martina Navratilova13. komnataRoger Federer versus Pete Sampras aneb Střídání stráží ve WimbledonuLegendy Wimbledonu: Pete SamprasLegendární soupeři ve WimbledonuThe History of Argentine TennisPříběhy slavnýchRecord BreakersShe Got GameWimbledon: A History of the ChampionshipsMartina: Farewell to a ChampionIn the LifeIntimate PortraitLa balle au murThe FrenchAlan Carr: Chatty ManRachael RayDancing with the StarsHoward Stern on DemandThe Girls Next DoorLe grand journal de Canal+Real Time with Bill MaherShow Ellen DeGeneresovéI'm a Celebrity, Get Me Out of Here!Democracy Now!Friday Night with Jonathan RossRichard & JudyWho Wants to Be a MillionaireHollywood Squares


Aktualizace osobnostního profilu Martina Navrátilová: 8.11. 2023 16:37