Miloslav Šimek (1940 - 2004)


"Vždycky nám šlo především o to, diváka rozesmát."

V průběhu vojenské služby Šimek spoluzaložil divadelní soubor VOJ (VOjenské Jeviště). Po jejím skončení se vrátil ke spolupráci s Grossmannem, se kterým působil až do jeho smrti.

Po smrti Jiřího Grossmanna spolupracoval s Luďkem Sobotou, následně s Jiřím Krampolem. V tomto období se jeho humor dostal na úroveň estrádních pořadů a z toho pramenily neshody s J. Suchým, které vygradovaly až ve výpověď z divadla Semafor.

Poté Šimek založil Divadýlko Jiřího Grossmanna, kde vystupoval spolu se Zuzanou Bubílkovou až do své smrti. Miloslav Šimek podlehl chorobě, o níž se dlouho jen spekulovalo a o níž se myslelo, že není tak vážná. Zemřel v Praze 16. února 2004 na leukémii.


7.3.1940
Praha, Protektorát Čechy a Morava
16.2.2004
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Miloslav Šimek csfd

Deset malých bělouškůKam doskáče ranní ptáčeBuldoci a třešněKačenka a ZlatovlásekHop - a je tu lidoopJen ho nechte, ať se bojíNeschovávejte se, když pršíVyprávějDobrodružství slípky PipkyPopStoryPříběhy slavnýchLesk a bída země ČeskéKarel Gott - Hvězda první velikostiSemafor atd.Už dávno nejsem dítěObčanské SemaforumVždycky jsem to jáDvacet let OlympicuZlatý slavík 1973Zlatý slavík 1972Záviš kontra BřezinováNávštěvní den č. 7Decentní večerNávštěvní den č. 6Ze Soboty na ŠimkaHop dva tři Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna ...Návštěvní den č. 5Návštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího GrossmannaNávštěvní den Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna v SemaforuPánský večírekNávštěvní den č. 2Návštěvní den č. 3Návštěvní den č. 4NábojDeset zastavení s mistry zábavyZas je tady SilvestrLegendární dvojiceNezapomenutelné scénkyHitparáda televizní zábavyFelix Holzmann: Včera, dnes a zítraTak se ukaž, SilvestřeŘekněte mi, kdo to jeSilvestrovský božský výběrSólo pro pana režiséraVolenkaSilvestr 2002Politické harašení aneb S politiky stále netančíme


Aktualizace osobnostního profilu Miloslav Šimek: 2.11. 2023 14:36