Jeff Lieberman 76 let


Jméno režiséra Jeff Liberman pro spoustu diváků bude asi neznámé, hororovým fandům, trošku začne svítat a někteří dokonce hned budou vědět o koho to vlastně jde. Jelikož tento pán má na kontě pár zajímavých titulů a hlavně asi pro české diváky jeho nejznámější dílo, snímek ČERVI. Ale nebudeme předbíhat, ke všemu se postupně dostaneme.

Jeho první režisérská práce byla na krátkometrážním filmu THE RINGER (rok 1972). Prvním výrazným počinem byl mysteriózní horror BLUE SUNSHINE, kde si jednu z rolí také střihnul Brion James. Tento snímek měl zajímavý námět, jednalo se o pár lidí, kterým vypadají vlasy a tito lidé začnou ohrožovat ostatní své spoluobčany. Po BLUE SUNSHINE přišlo jeho asi nejznámější režijní dílo, ČERVI. Tenkrát se psal rok 1976, kdy tento snímek byl uveden do kin. Byl výrazný tím, že hlavní hrozbou pro hrdiny filmu byli přírodní zabijáci a jak už naznačuje název snímku, jednalo se o červy.

Dalším výrazným počinem byl JUST BEFORE DAWN s Georgem Kennedym v hlavní roli. Byla to jeho variace na slavné Vysvobození z roku 1972. Rokem 1987 si zkusil kombinaci komedie se sci-fi a to snímkem REMOTE CONTROL s Kevinem Dillonem a Jennifer Tilly. Pak se na postu režiséra celovečerních snímků odmlčel a věnoval se spíše práci pro televizní filmy či seriály. Po dlouhé době se Lieberman v roce 2004 vrací s námětem na svůj nový celovečerní snímek, který rovněž sám zrežíroval a jedná se o SATAN´S LITTLE HARPER.

Většinu svých filmů si sám produkuje a k nim si také píše námět. V dohledné době zatím nemá rozpracovaný žádný nový projekt. Jako herec se objevil v jedné epizodě seriálu POHOTOVOST.


16.10.1947
Brooklyn, New York, USA
Jeff Lieberman csfd

Satan's Little HelperNekonečný příběh 3Remote ControlPřed úsvitemBlue SunshineČerviBladeDokud nás smrt nerozdělíDoctor FrankenThe Days and Nights of Molly DoddSonny Liston: The Mysterious Life and Death of a ChampionBut... SeriouslyWe Blew ItEaten Alive! The Rise and Fall of the Italian Cannibal FilmCelluloid HorrorFantasy Film Festival


Aktualizace osobnostního profilu Jeff Lieberman: 2.11. 2023 21:30