Bob Kane (1915 - 1998)


Robert Kahn se narodil 24. října 1915 v New Yorku. Už od mládí byl velmi nadaným kreslířem a proto v šestnácti letech začal s tvorbou krátkých komiksů pro různé noviny. Po dokončení střední školy DeWitt Clinton High School si legálně změnil jméno na Bob Kane a začal pracovat ve studiu Maxe Fleischera, jako pomocný animátor filmů. Nedlouho poté začal studovat umění na vysoké škole Cooper Union. V roce 1936 začal na volné noze tvořit komiksy pro časopis Jerryho Igera, který se nazýval Wow, What A Magazine!. Následující rok začal pracovat v Igerovém komiksovém studiu Eisner & Iger.

V roce 1966 odchází Bob Kane z DC Comics a rozhodne se věnovat výtvarnému umění a TV animaci, pracoval například na seriálech COURAGEOUS CAT AND MINUTE MOUSE (1960) a COOL MCCOOL (1966). V roce 1989 vydal autobiografii Batman and Me, kterou následovala kniha z roku 1996 Batman and Me, The Saga Continues. Bob Kane pracoval jako konzultant při natáčení filmů BATMAN (1989), BATMAN SE VRACÍ (1992), BATMAN NAVŽDY (1995) a BATMAN A ROBIN (1997). Byl uveden do Síně slávy Jacka Kirbyho a Síně slávy komiksů Willa Eisnera, za celoživotní dílo.

Bob Kane zemřel 3. listopadu 1998 v Los Angeles.


24.10.1915
New York City, New York, USA
3.11.1998
Los Angeles, California, USA
Bob Kane csfd

The Batman Part IIThe BatmanThe Death and Return of SupermanBatman: Gotham by GaslightBatman a Harley QuinnBatman vs. Two-FaceLEGO® Batman filmBatman v Superman: Úsvit spravedlnostiBatman vs. JokerBatman: Návrat maskovaných křižákůBatman vs. RobinVšemocný Batman: Zvířecí MonstermánieVšemocný Batman: Zvířecí instinktyBatman: Útok na ArkhamBatmanův synSuperhrdinové: Batman do Ligy!Lego: BatmanBatman RevealedTemný rytíř povstalSuperman/Batman: ApokalypsaSuperman/Batman: Veřejní nepřáteléBatman - Gothamský rytířTemný rytířBatman začínáThe Batman vs. DraculaCatwomanBatman: Záhada BatwomanBatman pokračuje: Návrat JokeraBatman Beyond: The MovieBatman & Mr. Freeze: SupernulaBatman a RobinBatman a SupermanBatman navždyBatman a fantomBatman se vracíBatmanLegends of the SuperheroesBatman Fights DraculaBatmanJames BatmanBatman and RobinThe BatmanPennyworthGotham


Aktualizace osobnostního profilu Bob Kane: 2.11. 2023 10:48