Nick Cave 66 let


Nick Cave se narodil roku 1957 v Wangarattě (Austrálie). Otec byl učitel, a matka knihovnice. Je z venkovské rodiny, kde vyrůstal spolu se svými třemi sourozenci – Petr (1954), Tim (1952) a Julie (1959). Ve dvanácti byl vyloučen kvůli kázeňským problémům a byl poslán do internátní školy v Melbourne.

Roku 1988 píše hudbu k filmu NEBE NAD BERLÍNEM (Wim Wenders) kde si také zahrál vedlejší roli. Ve stejném roce vzniká film GHOSTS...OF THE CIVIL DEAD (John Hillcoat) na kterém také spolupracuje. Hned rok na to vzniká DEATH OF A LADIES' MAN kde Nick píše jak hudbu, tak scénář. V roce 2005 měl premiéru film THE PROPOSITION, který režíroval John Hillcoat, hudbu a scénář napsal Nick Cave. Na základě této spolupráce vzniká i filmová produkce Titan Films.

V současné době pracuje Nick Cave na své nové knize, která je po jeho knihách "King Ink" a "A uzřela oslice anděla" velice očekávaná.


22.9.1957
Warracknabeal, Victoria, Austrálie
Nick Cave csfd

BlondýnkaKrálovéWar MachineWind RiverZa každou cenuDaleko od lidíQuelques heures de printempsZemě bez zákonaDny milostiCestaZabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem FordemPropositionMít a udržet siGhosts... of the Civil DeadDie StadtMonstrumMarsThis Much I Know to Be TrueSněžný levhartEcco HomoProphet's PreyNick Cave: 20 000 dní na ZemiBiopohřbyWest of MemphisDo You Love Me Like I Love You, Part 5: Tender PreyThe Girls of Phnom PenhThe English SurgeonJonas in the DesertJust Visiting This PlanetThe Road to God Knows WhereP.O.V.Nick Cave and the Bad Seeds: Higgs Boson BluesNick Cave and the Bad Seeds: We No Who U RNick Cave: Jubilee StreetNick Cave and the Bad Seeds: More News from NowhereNick Cave and the Bad Seeds: Babe, I'm on FireNick Cave and the Bad Seeds: Fifteen Feet of Pure White SnowNick Cave and the Bad Seeds: Into My ArmsNick Cave and the Bad Seeds: Straight to YouNick Cave and the Bad Seeds: The Weeping SongNick Cave & the Bad Seeds: The VideosMillhavenElektrizující život Louise WainaKrásné dny v AranjuezRhinoceros Hunting in BudapestBaby Trouble HoleJohnny SuedeIDn4


Aktualizace osobnostního profilu Nick Cave: 29.3. 2024 01:51