Matt Sorum 63 let


Matt William Sorum je rodákem z Kalifornského Mission Viejo. Tento skvělý bubeník a perkusionista se nejvíce proslavil svým sedmiletým působením v amerických hardrockových kapelách Guns N´Roses a Velvet Revolver.

V roce 1990 se slavný kytarista Slash z Guns N´Roses zaposlouchal do hry Matta Soruma a vybral ho jako náhradu Stevena Adlera, který musel opustit kapelu po vleklých problémech s drogami a alkoholem. Nejslavnější část Sorumovy kariéry můžete shlédnout na koncertních záznamech USE YOUR ILLUSION I, USE YOUR ILLUSION II, nebo ve většině písní z klipové kompilace WELCOME TO THE VIDEOS. Za vzpomínku stojí i jeho účast na jednom z nejdéle trvajících turné v historii Rocku, kde Guns N´Roses odehráli v průběhu tří let 192 koncertů pro více než 7 milionů lidí. S GNR hrál Matt Sorum až do roku 1996, kdy došlo k definitivnímu rozpadu této kultovní Los Angeleské kapely.

Matt poté nahrával sólové album kytaristy Slashe se skupinou Slash´s Snakepit a zopakoval si i spolupráci s The Cult. V roce 2002 se Sorum spojil se starými známými z Guns N´Roses a založil skupinu Velvet Revolver. S touto kapelou nahrál dvě alba. V roce 2008 se po odchodu zpěváka Scotta Weilanda tato formace rozpustila. Matthew William Sorum se v průběhu jeho kariéry vypracoval v jednoho z nejrespektovanějších hardrockových bubeníků současnosti.


19.11.1960
Venice Beach, California, USA
Matt Sorum csfd

SoundmanBitter EndChasing WhiskeyThe RainbowJill Robinson: To the Moon and BackRumble: The Indians Who Rocked The WorldIt's so Easy and Other LiesMade in Japan - The Rise of Deep Purple Mk IIWell Now You're Here, There's No Way BackAKA PrivateLemmy ForeverGuns N' Roses: The StoryMaking of 'Days of Avalon', TheBehind the MusicGuns N Roses: The Making of 'Estranged'Guns N Roses: The Making of 'Don't Cry'Guns N Roses: The Making of 'November Rain'Guns N Roses: Use Your Illusion IGuns N Roses: Use Your Illusion IIThe Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS AwarenessThe Cult - Painted On My HeartGuns N' Roses: Welcome to the VideosGuns N' Roses: Since I Don't Have YouGuns N' Roses: Garden of EdenGuns N' Roses - You Could Be MineGuns N' Roses: Live in ParisEpic School BattleSláva jen pro mrtvéThe Top Ten RevealedStrašidelné příběhy celebritSBC Blue RoomVideo on TrialMTV Video Music Awards 1992


Aktualizace osobnostního profilu Matt Sorum: 2.11. 2023 12:53