Hélène de Fougerolles 51 let


Hélène de Fougerolles patří v současné době k nejvýraznějším osobnostem mladé generace mezi francouzskými herečkami. Narodila se ve městě Vannes na severozápadě Francie a pochází z dobře situované středostavovské rodiny, která se může pyšnit rodokmenem sledovatelným až do 16. století, hereččino celé jméno zní Hélène Christine Rigoine de Fougerolles. Původně se chtěla věnovat kosmetice a studiu estetiky, v patnácti letech ale propadla novému zájmu, přestěhovala se do Paříže a začala studovat herectví, později se v tomto oboru zdokonalovala také v New Yorku, kde absolvovala stáž na prestižním ústavu Lee Strasberg Theatre Institute.

Mezitím začala budovat svou popularitu také účinkováním v televizních seriálech, první hlavní roli dostala ve filmu BUDIŽ SVĚTLO (Que la lumiere soit, 1998), jehož neúspěch bývá připisován špatně načasované distribuci do kin, za svou kreaci Jeanne byla nicméně nominována na Cézara. Následně se objevila v několika mezinárodních koprodukcích, mezi mladými dívkami si jí můžeme povšimnout i v americkém filmu PLÁŽ (The Beach, 2000). Úspěšným pro ni pak byl především Rivettův film KDO VÍ (Va savoir, 2001), který byl s úspěchem prezentován na několika mezinárodních festivalech, Hélène de Fougerolles za svou roli obdržela Cenu Romy Schneiderové, ani druhou nominaci na Cézara se jí ale v úspěch proměnit nepodařilo.

Také některé televizní práce s participací Hélène de Fougerolles byly uvedeny i u nás, prozatím největší herecký prostor dostala v titulní roli dvoudílného historického filmu JEANNE POISSON, MARKÝZA DE POMPADOUR (Jeanne Poisson, marquise de Pompadour, 2006); tuto postavu ostatně hrála již pár let předtím v nepříliš zdařilé obnovené verzi FANFÁNA TULIPÁNA (Fanfan la tulipe, 2003). Zatím naposledy na sebe Hélène de Fougerolles v mezinárodním měřítku upozornila hlavní rolí v hororu MUTANTI (Mutants, 2009).

Hélène de Fougerolles se v roce 1997 provdala za producenta a režiséra Erica Huberta. Z jejich manželství pochází dcera Shana (*2003), rok po jejím narození se ale rozvedli. Hélèniným současným životním partnerem je Antoine Arnault (*1977), který působí jako PR ředitel firmy svého otce, proslulého módního magnáta Bernarda Arnaulta.


25.2.1973
Vannes, Morbihan, Francie
Hélène de Fougerolles csfd

Mention particulière : Bienvenue dans l'âge adulteTrop jeune pour moiArrête ton cinéma!Les Liens du cœurBejvalky a jáFausses innocencesNemrtvíSommeil blancTricheuseLes Dents de la nuitPapillon noirSans état d'âmeNew délireAristokratéDes fleurs pour AlgernonJeanne Poisson, markýza de PompadourNeřízená střelaOdpusťE=mc²Ne quittez pas!NevinnostPlus beau jour de ma vie, LeSi j'étais elleÉcole, L'Fanfán TulipánTělem i dušíHafiðZávodKdo víPřevoz smrtiPlážProfesorPádQue la lumière soit !La Divine PoursuitePovolání vrahChacun cherche son chatLe cheval de coeurÚtěk za oceánÉté brulantJeanne la Pucelle II - Les prisonsKrálovna MargotL'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasseLa Cité de la peurRizika mládíLe Mari de LéonLa Forêt des disparusEt la montagne fleuriraBalthazar


Aktualizace osobnostního profilu Hélène de Fougerolles: 4.11. 2023 23:18