Václav Mareš (1940 - 2009)


Václav Mareš se narodil 1.9.1940 v jihočeských Strážkovicích. Vyučil se strojním zámečníkem v Českých Velenicích,ale již při studiu začal vystupovat s ochotníky,recitoval a vystupoval na různých společenských akcích a intezivně se začal zajímat o herectví. V roce 1959 podal přihlášku na pražskou DAMU, kam ho přijali a kde v roce 1963 absolvoval.

Od roku 1968 se stává členem souboru divadla SK. Neumanna (dnes Pod Palmovkou), kde odehrál 20 sezon a šest let byl ředitelem. Sehrál zde spousty krásných a zajímavých rolí, především v "Oidipovi" hlavní roli, ve výtečné režii V. Lohnického a v "Tomáši Becketovi" v titulní roli. V roce 1988 odešel do divadla EF. Buriana. Dále byl v angažmá v divadlech Komedie a Rokoko, kde si zahrál další zajímavé role.

Od 60. let se pravidelně objevoval ve filmu a na televizních obrazovkách. Vidět jsme jej mohli například v detektivkách Případ mrtvého muže a Případ mrtvých spolužáků, ve snímcích Romaneto, Vrchní, prchni!, Dostih, Smrt talentovaného ševce, Bota jménem Melichar, Skalpel prosím, O zatoulané princezně, Šeptej, Konto separato, Byl jednou jeden polda II a III, nebo Der Lebensborn - Pramen života. V seriálech Bylo nás šest, Arabela, Chlapci a Chlapi aj. Nyní v seriáli ULICE.

Často točil také v Německu, kde si zahrál např. v Rodina Fuggrova, v několika kriminálkách z cyklu TATORT, nebo ve filmech Nur mein Sohn war zeuge, Kaspar Hauser, Mordische Suche, aj.


1.9.1940
Strážkovice, Protektorát Čechy a Morava
30.5.2009
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko
Václav Mareš csfd

Devatenáct klavírůUlice: Velká trojkaMuž a stínD´Artagnan a tři mušketýřiJasnovidecKrev zmizeléhoZlá minutaČerná kartaI ve smrti samiIn nomine PatrisKdyž chcípne pesModrý MauritiusPražské padělkyBorůvkový vrchMiláčekWaterloo po českuJak ukrást DagmaruJediný svědekKrysyManželka Ronalda SheldonaMuž, který vycházel z hrobuNikdo neměl diabetesGambitPramen životaByl jednou jeden polda III - Major Maisner a tančící drakByl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje!Konto separatoŠeptejBubáci pro všední denDíky za každé nové ránoNexusKaspar HauserSvatba upírůChybná diagnózaJen o rodinných záležitostechMarta a jáPopel a hvězdyPremiéraChtěla bych ten stromPortrétRomance o vodníkoviSvatební kočárVážení přátelé, anoAnděl svádí ďáblaBankovní dům DaubnerStupně poraženýchHodyKaranténaO zatoulané princezněPřátelé Bermudského trojúhelníkuCesta za hvězdným prachemPřípad Karoliny TestovéSvětlo v tmáchVánoční RůženkaZáhada zamčeného pokojeDomek u lesaKaždý má svůj denKus životaPták ŽalRůžový Hubert


Aktualizace osobnostního profilu Václav Mareš: 3.11. 2023 15:24