Dieter Bohlen 70 let


Touto biografií si trochu odskočím od italského a španělského filmu. Zůstávám ale u takzvané béčkové produkce a přináším důkaz o tom, že komerce je potírána, ale přesto sledována a finančně úspěšná. Důkazem toho všeho je, letos šedesátiletý hitmaker z německého Berne u Oldenburgu. Řeč je o Dieteru Bohlenovi, který se narodil 7. února 1954. Jeho celé jméno je Dieter Günther Bohlen.

Vraťme se ale do počátků. Dieter je syn Hanse Bohlena a Edith Bohlen. Mladá Edith otěhotní již ve věku osmnácti let. Rozpočet rodiny nebyl nijak velký a otec v práci úředníka nevydělává velké peníze. Má však vekou vůli a zakládá společnost silničních staveb "Hans Bohlen engineering GmbH Oldenburg". I když se Dieter věnoval více hudbě než studiu, přesto dokázal ukončit vysokoškolské studium v oboru "Business Administration". Po absolvování školy vedl Dieter po nějakou dobu i otcovu společnost, ale jeho plány byly jiné.

Svou první hudební skupinu zakládá Dieter již v patnácti letech a zpočátku je ovlivněn zejména hudbou Beatles. Skupina nese název Mayfair a její první vystoupení ve farním sále je absolutní zklamání. Prodalo se sice přes 300 vstupenek, ale koncert byl po pěti minutách zrušen.  Nakonec se Dieter rozhodne hrát mix originálních skladeb, Deep Purple a Uriah Heep. Koncert má poté velký úspěch a od té doby, má skupina nespočet vystoupení. Ale ambiciózní Dieter chtěl přirozeně víc. První opravdu vážným koncertem v Hamburku se začíná otevírat cesta do showbyznysu. Dieter zpočátku jen "paběrkuje" v nahrávacích studiích a z vlastních německy zpívaných skladeb přechází na angličtinu. Z toho období pocházejí jeho pseudonymy jako Steve Benson (skladby Telephone Girl, Marie Elaine atd.) či Ryan Simons, pod jehož jménem Dieter přišel se skladbami, které se později staly základem prvního alba dua Modern Talking.

Při studiích v Göttingenu potkává Dieter na diskotéce roku 1974 svou budoucí ženu Eriku. V roce 1978 ukončil studia a získává vysokoškolský titul. Roku 1979 přijímá novou práci v Intersongu. Po počátečních obtížích zaznamenal Dieter svůj první velký úspěch roku 1981, kdy se pod pseudonymem Ricky King dostává až na 14. příčku německé hitparády se songem "Halé, Hey Louise". Následného alba  "Happy Guitar Dancing"  se prodá více než 150 000 kusů, což znamená první zlatou desku pro Dietera. Roku 1983 začíná Dieter spolupráci s mladým německým zpěvákem jménem Bernd Weidung. Jako první pro něj Dieter píše skladbu "Was macht das schon".  11. listopadu 1983 se Dieter žení se svou přítelkyní Erikou. Píše hudbu pro mnoho německých zpěváků (Mary Roose, Roland Kaiser, Bernd Cluver....), ale ambiciózní Dieter chce sám proniknout na mezinárodní scéně. Pro tento projekt volí spolupráci se zpěvákem Berndem Weidungem (který je už znám jako Thomas Anders). Představy Thomase byly o tom, pokračovat i nadále v interpretaci v němčině. Dieter ho ovšem přesvědčil a jejich první společná píseň "You´re My Heart, You´re My Soul" okamžitě obsazuje přední příčky celosvětových diskoték. Zejména v zemích střední a východní Evropy je to ohromný úspěch. Toto duo s názvem Modern Talking, pak dalšími hity jako "Cheri, Cheri Lady, Brother Louie, Atlantis Is Calling" ovládalo hitparády následující tři roky. První album vyšlo roku 1984 a poslední šesté, pak roku 1987, při jeho nahrávání šlo už především o dodržení smlouvy, než o přátelské nahrávání. Ve studiu se Dieter a Thomas téměř nepotkali. Bylo to prý především kvůli Thomasově ženě Noře, která chtěla mít z Thomase jasnou jedničku a sama hovořit do věcí popové dvojice, ale ambiciózní Dieter, autor hudby i slov veškerých skladeb, byl samozřejmě proti. Tak tedy nejúspěšnější německé popové duo všech dob definitivně ukončuje spolupráci, kterou oznamuje Dieter na výročí své svatby 11. listopadu 1987.


7.2.1954
Berne, Dolní Sasko, Západní Německo
Dieter Bohlen csfd

Na chvíli svobodníDieter - Der FilmDaniel - Der ZaubererNejlepší z gladiátorůSpätes Glück nicht ausgeschlossenZorcMísto činuRivalen der RennbahnModern Talking 1998/1999Arnošt Pátek: Sny o tygří ladyChris Norman: Midnight LadyPopStoryAbsolut ...Die Erfolgsgeschichte Modern TalkingModern Talking: Brother LouieModern Talking - You're My Heart, You're My SoulLieblingslieder - Das große Schlager Open AirDieter Bohlen - Die Mega-ShowWer weiß denn sowas?Das Supertalent - Das große FinaleDie 10…Deutschland sucht den SuperstarStaré... ale hityBeckmannWer wird Millionär?Menschen, Bilder, EmotionenNachtshowExplosiv – Das MagazinEin Herz für Kinder


Aktualizace osobnostního profilu Dieter Bohlen: 4.12. 2023 17:06