Petr Forman 59 let


Petr Forman se narodil 23. srpna 1964 v Praze. Petr je český herec, divadelník a loutkař. Je synem slavného otce, režiséra Miloše Formana. Jeho matkou je též známá česká herečka a zpěvačka, Věra Křesadlová. Petr má bratra - dvojče Matěje. Spolu se svým bratrem patří k předním českým divadelníkům. Petr absolvoval loutkoherectví na pražské DAMU v letech 1983 - 1987. Vystupoval v divadelních souborech Pedluke Padluke. Věnuje se herectví více než jeho bratr a má rozsáhlejší rejstřík filmových rolí.

Pamětníci si možná při pohledu na Petra Formana říkají, že je jim jeho sympatická tvář povědomá... Ano, je to tak... Petr patří k těm "dětským" hvězdám, které nevyhasly ani ve své dospělosti. Společně se svým bratrem Matějem si zahráli chlapecká dvojčátka v rodině HOMOLKOVÝCH (1969 - 1972) ve třech komediích pana Jaroslava Papouška.

Ve své rané dospělosti si Petr zahrál dvě zatím nejznámější role na postu hlavního herce ve filmech VOJTĚCH, ŘEČENÝ SIROTEK (1989) a AKUMULÁTOR 1 (1994). Objevil se také v retrokomedii MAZANÝ FILIP (2003), zahrál si i ve filmu Davida Jařaba VATERLAND - LOVECKÝ DENÍK (2004), ve filmu Jana Hřebejka HOREM PÁDEM (2004) a v seriálu ČT - POSLEDNÍ SEZÓNA (2006). Zde si zahrál sympatického hokejistu Andyho.


23.8.1964
Praha, Československo
Petr Forman csfd

Poslední z AporveruBarevný senMalá z rybárnyBella MiaProbudím se včeraRodinkaBez tvářeU mě dobrýA tou nocí nevidím ani jedinou hvězduKousek nebeHorem pádemVaterland - Lovecký deníkMazaný FilipBrucio nel ventoNachové plachtyBarokní operaZdivočelá zeměAkumulátor 1Hloupá AugustinaVojtěch, řečený sirotekJako malé dětiHomolka a tobolkaHogo fogo HomolkaEcce homo HomolkaZločin v dívčí školeKrál Šumavy: Fantom temného krajeOchránceRodinkaProč bychom se netopiliPoslední sezonaDunaZdivočelá zeměKouzelný kopecForman vs. FormanČeská loutkaDeadtown aneb Cesta tam a zase zpátkyKing SkateMiloš Forman: Co tě nezabije…Příběhy slavnýchOsudy hvězdFilm o filmu Akumulátor


Aktualizace osobnostního profilu Petr Forman: 3.11. 2023 00:07