Mia Kirshner 49 let


Mia se narodila 25. ledna 1975 v kanadském Torontu. Otec Sheldon, německý novinář potkal její matku Etti (bulharskou židovku) v Izraeli, Mia je na svůj židovský původ patřičně hrdá a ve většině svých rolí ho nijak neskrývá. Má jednoho sourozence, mladší sestru. Studovala ruskou literaturu na McGillově univerzitě v Montrealu.

První výraznější úspěch získala v roce 1993 za roli ve filmu LOVE AND HUMAN REMAINS, nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli na kanadské obdobě oscarů Genie Awards. O rok později zazářila rolí tanečnice Christiny v psychologickém dramatu EXOTICA, za který obdržela cenu kritiky na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

Dále si zahrála dívku z tetovacího salonu Sarah, pomáhající záhrobnímu mstiteli (Vincent Pérez), v romantickém hororu VRÁNA: MĚSTO ANDĚLŮ; princeznu Jekatěrinu "Kitty" Ščerbacků v přepisu klasického románu Lva Nikolajeviče Tolstého - ANNA KARENINA; ambiciózní TV reportérku Laurie, jejíž zkušený kolega (Dustin Hoffman) se shodou okolností stane jedním z rukojmích bezradného zoufalce (John Travolta), v psychologickém dramatu MĚSTO ŠÍLENCŮ. Zatím poslední roli si pak zahrála ve filmu Briana De Palmy – THE BLACK DAHLIA, ve kterém si po boku Joshe Hartnetta, Scarlett Johansson a Aarona Eckharta ztvárnila mladou herečku Elizabeth Short, která je brutálním a nepochopitelným způsobem zavražděna.

Mia si rovněž zahrála teroristku Mandy v několika dílech oblíbeného seriálu „24“. V poslední době se věnuje především seriálu THE L WORD, kde září v roli Jenny Schecter, bisexuální začínající spisovatelky, která bojuje s „démony“ ve své vlastní hlavě.


25.1.1975
Toronto, Ontario, Kanada
Mia Kirshner csfd

V kriziLove, Lights, Hanukkah!The College Admissions ScandalA Swingers WeekendMilton's SecretPřízrak minulostiHra o dítěI Think I DoKiss at Pine LakeThe Barrens388 Arletta Avenue30 dní dlouhá noc: Doba temnaZbouchni mě!They Come BackČerná DahliaMůj ztracený synParty MonsterLhostejnostNow & ForeverBulšitHotel Spencerův nový životNevinníPolibek mého andělaSaturnČas láskyAnna KareninováMěsto šílencůVrána: Město andělůJohnova dívkaLuční harfaVražda prvního stupněExoticaCadillac GirlsLove & Human RemainsStar Trek: Podivné nové světyStar Trek: DiscoveryBloodlineDefianceDívka odjinud


Aktualizace osobnostního profilu Mia Kirshner: 13.12. 2023 21:04