Norman Chu 73 let


Norman Chu, celým jménem  Norman Tsui Siu-Keung. Narodil se 6.5. 1955 v Hong Kongu a patří mezi slavné tváře zlaté éry filmů 70. a 80.  let od Shaw Brothers. Proslavil se snímky jako SMRTÍCÍ SOUBOJ, 36 KOMNAT SHAOLINU, SHAOLIN MANTIS apod.

V 80. letech přišly na řadu jeho známější snímky THE LOOT (1980), kde předvedl svou zdatnost, ale jeho snad nejslavnější snímek je SMRTÍCÍ DUEL (1983), kde si zahrál mistra v boji s mečem z Japonska, navíc tento snímek se stal víceméně už kultovní záležitostí. Jeho poslední počin je z roku 2011 CHOY LEE FUT KUNG-FU.

Za svou velmi dlouhou kariéru se ukázal ve velkém množství filmů, kde hrával velmi často udatné šermíře, ale i padouchy. Lidé z jeho soukromí tvrdí, že dokázal pít alkohol ve velikém množství, jako jeho dobrý přítel, který kvůli alkoholu tragicky zemřel. Byl několikrát ženatý a má dvě děti.

Momentálně spolupracuje s Thaj-wanskou produkcí a občas i z Thajskou. Sice už nehraje v dnešní době tak jako před tím, ale v očích diváků zůstane jako jedna z hvězd produkce Shaw Brothers.


16.10.1950
Hongkong
Norman Chu csfd

Angry PursuitEver VictoriousThe Thousand Faces of Qi MenAnecdotes of the Longevity HillElves in Changjiang RiverHopeless SituationKongfu Master SuSong Ci Scarecrow CaseSong of the AssassinsTao xue shen tanFist of Fury: SoulSong Ci Fatal Poem CaseYi mei xian shengMa Yongzhen's Dragon WhipMonster HuntersMy Fairy GirlThe Enchanting PhantomThe New Fong Sai-yuk: The BeginningAssassins of BrotherhoodThe Knight in the White NightFinal MissionLittle LuckyMistr MečeStrange BattleThe Invincible PigletCai li fu quanDa Xiao Jiang HuDomov snůJin ping mei er ai de nu liJin ping meiLegend of the SwordJiang huInner SensesKung Fu in JapanTeenage GamblerLethal JusticeDuelGhost PromiseHomicidal ManiacBlack Wind InnThe Legendary HeroesThe Legendary Heroes II - Fist of FuryA Cop Is a CopT.H.E. Professional'94 du bi dao zhi qingReincarnated IIXin tian long ba bu zhi tian shan tong laoYong ChunFan dou ma liuQing yu shi jieXiao xia Chu Liu XiangXin xian hao shen zhenBai mei guiChi qing kuai xuKrál zlodějůDu wang zhi zunHe ri jun zai laiMořský vlciLao hu chu geng IIQi bing


Aktualizace osobnostního profilu Norman Chu: 24.2. 2024 19:25