Scott Coffey 59 let


Americký herec, režisér a scénárista Scott Coffey se narodil 1. května 1967 v Honolulu na Hawaii. Zde započala i jeho herecká kariéra, když začal účinkovat ve školních představeních, v divadelním souboru Hawaii performing Arts Company a také v několika televizních show.

Po pár dalších projektech kontaktoval William Morris Agency a pokračoval ve studiu herectví v New Yorku, souběžně s tím vystupoval ve hře IT'S ALL TALK. Po roce se přesunul do Los Angeles kde se uchytil jako televizní herec. Nejvíce na sebe upozornil v jedné epizodě AMAZING STORIES Roberta Zemeckise, kde se představil po boku Christophera Lloyda. Za zmínku ještě stojí filmy jako SOME KING OF WONDERFUL, SATISFACTION nebo SHAG (za roli Chipa Guillyardyho byl nominován na Independent Spirit Award).

Tomu už ale následovalo osudové setkání s Davidem Lynchem, s kterým spolupracoval na filmech WILD AT HEART (Zběsilost v srdci), LOST HIGHWAY, MULHOLLAND DRIVE, RABBITS, INLAND EMPIRE a kterými se jasně zapsal do mytologie světa Davida Lynche. V roce 2005 zrežíroval svůj první snímek, nezávislou komedii ELLIE PARKER, která sklidila vřelé kritiky na festivalech Sundance a Toronto.

V současnosti žije Scott Coffey v Brooklynu se svým přítelem Blairem Mastbaumem a udržuje velmi přátelský vztah jak s Davidem Lynchem, tak i s Naomi Watts.


1.5.1964
Honolulu, Hawaii, USA
Scott Coffey csfd

O Pior Homem de LondresBez obojkuAdult WorldTakoví normální puberťáciInland EmpireEllie ParkerRabbitsMulholland DriveMulholland Dr.Silnice E9Lost HighwayDunící hromZmizení Kevina JohnsonaPancéřová holkaSrdce má očiIdeální milenkaWaynův svět 2ZáskokKřikMontanaZběsilost v srdciShagVelkofilmSpokojenostBáječná chvíleŠkola zombiíVesmírný táborVolný den Ferrise BuelleraPeccato di Lola, IlTenkrát v AmericeI predatori dell'anno omegaMěstečko Twin PeaksJAGStrážce mořeThe OutsidersMacGyverPásmo soumrakuCesta do nebeNeuvěřitelné příběhyKryštof KolumbusAmazing Stories: Book TwoNever Date an ActressCigarettes & CoffeeRhinoEllie Parker


Aktualizace osobnostního profilu Scott Coffey: 7.3. 2024 21:47