James Cosmo 75 let


James Cosmo je velmi "plodným" skotským hercem s bezpočtem rolí jak ve filmu tak v televizi. Hraní se věnuje od pozdních 60.let až do dnešních dnů, kdy je stále aktivním hercem. Cosmo se narodil ve městě Clydebank ve Skotsku herci Jamesi Copelandovi.

V průběhu jeho hereckých let vyjmenujme zejména jeho role ve filmech TRAINSPOTTING, THE LAST LEGION a TROY. Cosmo propůjčil svůj hlas kreslené postavičce HudMaSpecs - těžkotonážnímu lovci v anglické verzi animovaného filmu FREE JIMMY, kde scénář a dialogy napsal Simon Pegg.


24.5.1948
Clydebank, West Dunbartonshire, Scotland, Velká Británie
James Cosmo csfd

The Three MusketeersBreathRakkaani merikapteeniVánoční koleda: MuzikálMezi dobrem a zlemThe KindredSkylinesBoyz in the WoodThe Hole in the GroundDěsivá temnotaKrál psanecTomorrowV šedých tónechGunned DownT2 TrainspottingBreakdownDark SignalLikvidátořiMonochromeProject 12: The BunkerWhisky Galore!EstrangedMoonwalkersThe Legend of Barney ThomsonThe Pyramid TextsWe Still Kill the Old WayBoogeyman, TheDying LightGet LuckyGolden Scallop, TheHammer of the GodsJustin: Jak se stát rytířemThe Christmas CandleCitadelSongs for AmyGlass Man, TheNo Saints for SinnersDonkeysOne Night in EmergencyOutcastRanvejThe Santa IncidentClan, TheBarva kouzelPoslední legieProbuzení tmySrážka s kometouSvětlo ve tměThe Lives of the SaintsZachraňte JimmyhoBobbyJen jedna šanceTrojaMan Dancin'SkagerrakSolid AirHra o smrtiTenkrát v MidlandsČtyři pírka: Zkouška ctiInspektor Rebus: Příčina smrti


Aktualizace osobnostního profilu James Cosmo: 13.12. 2023 08:26