Jon Heder 46 let


Americký herec Jonathan Joseph Heder se narodil v Coloradu a pochází z početné rodiny, má totiž 5 sourozenců. Jsou jimi bratři Daniel, Doug, Adam, Matthew a starší sestra Rachel. S Danem a Dougem jsou partnery v produkční společnosti "Greasy Entertainment", kterou sami založili. Co se vzdělání týče, po dokončení střední školy South Salem v Oregonu začal studovat na univerzitě Brigham Young v Utahu počítačovou animaci. Právě na vysoké ale potkal režiséra Jareda Hesse, který mu změnil život. Ačkoliv nikdy netoužil stát se hercem a do 27 let se v žádném filmu neobjevil, Hesse zaujal a obsadil ho do svého krátkometrážního devítiminutového filmu PELUCA, který sklidil nadšené ovace a následně i do komedie NAPOLEON DYNAMIT. I tento nezávislý snímek, za který Heder inkasoval honorář pouhých tisích dolarů u kritiků i veřejnosti nečekaně zabodoval a představiteli hlavní role zajistil okamžitou proslulost. Film uspěl i na filmovém festivalu v Sundance a při mizivém rozpočtu vydělal 44 milionů dolarů.

Kromě hraní se objevuje i ve známé show Saturday Night Live. Miluje 70. léta, především hudbu a styl oblékání. Már rád seriál FUTURAMA a do sluchátek si nejčastěji pouští hudební skupinu Led Zeppelin. Zajímavosítí také je, že se plynně domluví japonsky. V současné době žije spolu se svou manželkou v Los Angeles. V dubnu 2007 se jim narodila dcera Evan Jane.


26.10.1977
Fort Collins, Colorado, USA
Jon Heder csfd

Killing Winston JonesFunny Thing About LovePinocchio: Skutečný příběhTremors: Shrieker IslandWhen Jeff Tried to Save the WorldDivoké vlny 2Ghost TeamSyoopeo peulenjeuThe Tiger HunterChristmas EveMy Dad Is ScroogeWalt Before MickeyWeepah Way for NowRealitaMonstrózní přátelstvíGulliver QuinnPro EllenRande v ŘíměDivoké vlnyLedově ostříMaminčin mazánekStěhování pana McAllistera(J)elita ze střídačkyHonba za lesním mužemV tom domě straší!Škola sváděníA co když je to pravda?Napoleon DynamitSwedish DicksStretch Armstrong & the Flex FightersMotivAbout a BoyCritical RolePickle and PeanutStar proti silám zlaBen 10: OmniverseClarenceJak jsem poznal vaši matkuLegenda KorryStrejda dědaŽelvy NinjaKroll ShowNapoleon DynamiteFCU: Fact Checkers UnitPrvní den zbytku mojí smrtiJmenuju se EarlRobot Chicken


Aktualizace osobnostního profilu Jon Heder: 31.10. 2023 17:29