Vladimír Javorský 61 let


Narodil se 2. května 1962 v Ostravě. Vystudoval brněnskou JAMU, v roce 1993 nastoupil do Činoherního klubu v Praze a od roku 1999 působí v Národním divadle.

Objevuje se ale také v celovečerních filmech, ať už to jsou ČERNÍ BARONI, NEJASNÁ ZPRÁVA O KONCI SVĚTA nebo ENE BENE režisérky Alice Nellis. V roce 1997 na sebe upoutal pozornost filmem BÁJEČNÁ LÉTA POD PSA, kde si zahrál opět zápornou roli. Jak ale sám Javorský říká:,,Záporáky mám rád", tomuto tvrzení nasvědčuji i skutečnost, že za roli v tomto filmu byl nominován na Českého lva.

Hranice schopností Vladimíra Javorského ale nekončí na divadelních prknech nebo před kamerami. Javorský zpívá a hraje na saxofon, v mládí dělal atletiku a koketoval s baletem a umí hned pět světových jazyků - anglicky, německy, rusky, polsky a francouzsky.


2.5.1962
Ostrava, Československo
Vladimír Javorský csfd

AmerikánkaCitlivý člověkBetlémské světloPoslední závodPrinc MamánekStínohraJako letní sníhOčitý svědekBarevný senSkleněný pokojZubatá nekouše!Balada o pilotoviKlérDobrodruziMiladaAmerické dopisyBuráceníJan HusMalá z rybárnyMalý PánAndělé všedního dneCyril a Metoděj – Apoštolové SlovanůDuch nad zlatoHexenšusČtyřlístek ve službách králeTady hlídám jኝastný smolařPoupataBloudímLegenda o létajícím CypriánoviMezi nimiDům U Zlatého úsvituNa půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?NespavostEl PasoMájU mě dobrýChyťte doktoraEdith PiafPaní z IzieuRomingSwingtimeVáclavPanic je nanicKousek nebeKrálovství potokůTrampoty vodníka JakoubkaKouzelný přítelNávrat zbloudilého pastýřeJean Moulin, une affaire françaiseChlípníkAu Pair II aneb Pohádka pokračujeMach, Šebestová a kouzelné sluchátkoVzkříšeníBez rodinyEne beneLe sourire du clownPlunkett & MacleanePíseň o lítostiBáječná léta pod psa


Aktualizace osobnostního profilu Vladimír Javorský: 30.10. 2023 15:10