Michael O'Hare (1952 - 2012)


Absolvent slavné umělecké školy Juliard a Harvardovy univerzity dal o sobě poprvé vědět v úspěšném divadelním dramatu „A Few Good Men“. Během následujích let se naplno věnoval divadlu. Od roku 1976 dostává episodní role v mnoha amerických seriálech, z nichž nejvýznamější byla role Kap. Johna Sinclaira v kultovním sci-fi BABYLON 5 z roku 1994. Po skončení první série ze seriálu, po dohodě s M.J. Straczynskim odchází. Přesto jejich spolupráce pokračuje i v následujících letech. Výsledkem je účast ve dvou filmech s tématikou BABYLONU 5.

Tvůrce Babylonu 5 J. Michael Straczynski uvedl, že O'Hare trpěl duševní poruchou a následkem toho bludy a paranoiou, což bylo skutečným důvodem jeho odchodu z Babylonu 5 po první sezóně a praktickým koncem jeho herecké kariéry.


6.5.1952
Chicago, Illinois, USA
28.9.2012
USA
Michael O'Hare csfd

Babylon 5: Na počátkuAmbulanceBy a ThreadPoslední útěk do BrooklynuPřípad neoprávněného zabitíRage of Angels: The Story ContinuesBeze stopyC.H.U.D.Fly Away HomePronásledování D.B. CooperaMarcianoSlibAgent KeeferZákon a pořádekBabylon 5T.J. HookerThe Adams ChroniclesOne Life to Live


Aktualizace osobnostního profilu Michael O'Hare: 10.10. 2023 04:57