Newton Thomas Sigel 0 let


Newton Thomas Sigel je americký kameraman a člen ASC. Narodil se do židovské rodiny. Židem také zůstal. Jeho otec Irving Sigel byl psycholog. Studoval malířství v New Yorku. Později se stal umělcem v Whitney Museum of American Art. Je ženatý s Lisou Chang.

Na svůj přelom si musel počkat. Ten přišel až v roce 1995 v kriminálce Obvyklí podezřelí. Film tehdy dosáhl obrovského úspěchu a dostal dvě ceny Akademie. Tím také zahájil svoji proslulou spolupráci s režisérem Bryanem Singerem. Singer s ním spolupracoval potom ve velmi známé a velmi oblíbené sérii X-Men, X-Men 2 nebo třeba válečný film s Tomem Cruisem Valkýra. Dále na adaptaci slavné pohádky Jack a obři a když se Singer znovu vrátil k sérii X-Men, pozval si opět svého oblíbence Sigela.


10.11.2023
Detroit, Michigan, USA
Newton Thomas Sigel csfd

PesCherryBratrstvo pětiVyproštěníBohemian RhapsodyMarshallTygr a drak: Meč osuduX-Men: ApokalypsaSedmý synX-Men: Budoucí minulostJack a obřiDriveFrankie and AliceKonspirátorPřestupný rokTvrdé paliceValkýraDůvěrnostiSuperman se vracíKletba bratří GrimmůX-Men 2Milujte svého zabijákaX-MenTéměř bez šanceTři královéAnděl smrtiNadaný žákFoxfireKrev a vínoZpětná reakceObvyklí podezřelíA Time to HealBlankmanBabí létoPrachy za nicÚsvitCesta na západNa rozhraníMurder in High PlacesSalmonberriesChallengerDodržet svůj slibRock HudsonRoe vs. WadeRude AwakeningPerfect PeopleHome FiresTales from the Hollywood Hills: A Table at Ciro'sTales from the Hollywood Hills: Natica JacksonTales from the Hollywood Hills: Pat Hobby Teamed with GeniusLatinoCitadelX-Men: Nová generacePolicie Battle Creek


Aktualizace osobnostního profilu Newton Thomas Sigel: 10.11. 2023 11:37