Susan Kohner 87 let


Susan Kohner je bývalá americká filmová, divadelní a televizní herečka aktivní v letech 1955–1964. Její kariéra byla sice krátká, ale úspěšná, oceňovaná a Susan ji ukončila z vlastního rozhodnutí.

Poprvé se objevila ve filmu To Hell and Back (1955), autobiografickém dramatu z 2.světové války. Za životopisné drama The Gene Krupa Story (1959) získává Golden Globes jako Nová hvězda roku. Status stoupající hvězdy potvrzuje v kasovním trháku Imitation of Life (1959) s Lanou Turner. Role „bílé černošky“ jí přinese nominaci na cenu Akademie za vedlejší herečku a ve stejné kategorii vyhrává Zlatý globus. Další nominaci na Golden Globes získavá za Freud (1962) po boku Montgomeryho Clifta.

V roce 1958 debutuje na Broadwayi ve hře „Love Me Little“. V r. 1963 vystupuje ve hře George Bernarda Shawa „Saint Joan“ pod režijním vedením Mika Nicholse. Od počátku kariéry vystupuje také v televizi. Objeví se v TV sérii Climax! (1954–1958), jednom z mála barevně (a většinou živě) vysílaných programů CBS té doby. V sérii se poprvé představil i Flamingův Bond, zde přejmenovaný na Jimmyho a pracující pro CIA. Naposledy se objeví v seriálu Channing (1963–1964).

Zasnoubí se s Georgem Hamiltonem, hereckým kolegou s All the Fine Young Cannibals (1960), ale zasnoubení zruší.


11.11.1936
Los Angeles, California, USA
Susan Kohner csfd

FreudBy Love PossessedAll the Fine Young CannibalsImitation of LifeThe Big FishermanThe Gene Krupa StoryDinoTrooper HookPoslední vůzTo Hell and BackChanningTemple HoustonGoing My WayThe NursesThe Dick Powell ShowCheckmateHong KongRoute 66RawhideThe DuPont Show with June AllysonSuspicionWagon TrainPlayhouse 90Alfred Hitchcock uvádíMatinee TheaterThe Alcoa HourClimax!Cavalcade of AmericaFour Star PlayhouseSchlitz Playhouse of StarsA Star Without a Star: The Untold Juanita Moore StoryThe Making of 'Far from Heaven'The Universal StoryGirl TalkThe Merv Griffin ShowThe Tonight Show Starring Johnny CarsonBerliner BilderbogenHere's HollywoodThe 17th Golden Globe AwardsThe 16th Annual Golden Globe AwardsThe Juke Box Jury


Aktualizace osobnostního profilu Susan Kohner: 20.11. 2023 05:54