Richard Tesařík 78 let


Pochází z malé vesnice Moravská Chrastová nedaleko Svitav. Jeho otec Richard Tesařík starší byl významným československým generálem a hrdinou druhé světové války. Richard mladší se v mládí věnoval sportu, především atletice, nakonec však zvítězila náklonost k hudbě. Spolu se svým mladším bratrem Vladimírem (1947-2003) a Ondřejem Hejmou založil v roce 1975 nejstarší českou reggae kapelu Yo-Yo Band, která se dodnes drží mezi nejúspěšnějšími hudebními skupinami na domácí scéně.

Richard Tesařík účinkovál rovněž v mnoha muzikálech, např. Tajemství, Krysař či Hamlet. Pravidelně vystupuje v divadle Kalich. Jako skvělý showman se objevil jako host i v řadě televizních zábavných pořadů. Ve svých dvaašedesáti letech se zúčastnil taneční soutěže TV Nova Bailando.

Díky přátelství s režisérem Janem Hřebejkem přičichnul i k filmové branži. Poprvé se objevil v miniaturní roli Rusa Borise v PELÍŠKÁCH. Později mu stejný tvůrce nabídl o něco větší úlohu kapitána odboje v na Oscara nominované smutné komedii MUSÍME SI POMÁHAT. I v této postavě se sice objeví jen na chvíli a navíc byl nadabován Karlem Heřmánkem, ale právě jeho krátký výstup patří k vrcholům úspěšného snímku. Menší part ztělesnil také v komedii manželů Landových KVASKA.

Richard Tesařík je ženatý a jeho syn Štěpán je mistrem Evropy v atletice.


25.12.1945
Svitavy, Československo
Richard Tesařík csfd

Zlatý časy na KlondikeKvaskaMusíme si pomáhatPelíškySlunečnáKrejzoviOhnivý kuřeAž po ušiV.I.P. vraždyPanMámaPetar Introvič - hanspaulské bluesPopStoryBojovníci ze Západní a Východní fronty – deníček RAF13. komnataPříběhy slavnýchKarel Gott 70Blues v srdci mémMauglíTouhaGalileoTajemstvíHamletBlízká setkáníHvězdná pártyKdo to ví?Poslední zhasneShow Leoše MarešeNikdo není perfektníKufr 2013Kurňa, co to je?Máme rádi ČeskoPolívka na víněSejdeme se na CibulceGrilování s VodouchemKoule


Aktualizace osobnostního profilu Richard Tesařík: 3.3. 2024 14:08