Kaye Ballard (1925 - 2019)


Kaye Ballard, americká muzikálová a televizní herečka, zpěvačka a komička, se narodila pod jménem Catherine Gloria Ballotta jako jedno ze čtyř dětí italským imigrantům Leně a Vincentovi Jamesovým.

Roku 1957 byla obsazena do živě vysílaného televizního filmu Cinderella s Julii Andrews v hlavní roli, kde si zahrála Popelčinu nevlastní sestru. V její kariéře následovalo pár dalších filmů, spíše se ale věnovala televizní tvorbě pro NBC. Za zmínku určitě stojí The Patty Duke Show, hostování v The Muppet Show a seriál Daddy Dearest.

Ballard si též zahrála i na Broadway, a to například jako Helen v muzikálu „The Golden Apple“, Rosalie v muzikálu „Carnival!“ nebo Ruth v opeře „The Pirates of Penzance“.

Roku 2015 oznámila odchod do důchodu v úctyhodných 89 letech.


20.11.1925
Cleveland, Ohio, USA
21.1.2019
Rancho Mirage, California, USA
Kaye Ballard csfd

Chvíle dozráváníHonba za výhrouLittle InsectsMalí géniovéAva's Magical AdventureNová dobrodružství Toma SawyeraJoey Takes a CabFateModerní láskaVěčnostHříšný tygrPerils of P.K., ThePandemoniumA zase zamilovanáThe Dream MerchantsHotel RitzPodivný pátekWhich Way to the Front?A House Is Not a HomeThe Girl Most LikelyCinderellaSměr jihDaddy DearestWhat a DummyThe Super Mario Bros. Super Show!PříšeryThe Munsters TodayThe Law and Harry McGrawYoung People's SpecialsHere's BoomerTrapper John, M.D.Flying HighFantasy IslandThe Love BoatAliceThe Muppet ShowMontefuscos, TheKriminální odděleníAll My ChildrenLove, American StyleThe Mothers-In-LawHere's LucyThe Doris Day ShowThe Patty Duke ShowPlay of the Week


Aktualizace osobnostního profilu Kaye Ballard: 2.11. 2023 12:46