Lin Shaye 80 let


Linda "Lin" Shaye je herečkou židovského původu. Narodila se roku 1944 v Detroitu,Michiganu. Vyrůstala v úplné rodině s matkou Dorothy Katz a otcem Maxem Mendlem Shayem, který vlastnil supermarket a živil se i jako malíř. Linda má i staršího bratra Roberta Shaye, který společně s Michaelem Lynnem je zakladatelem filmové a distribuční společnosti New Line Cinema.

Lin též hrála ve filmech svého bratra,který byl i režisérem. Známé jsou její spolupráce s bratry Farrellaovými ve snímcích BLBÝ A BLBĚJŠÍ, KINGPIN, NĚCO NA TÉ MARY JE, BRATŘI JAK SE PATŘÍ a také s režisérem Walterem Hillem jako třeba v POSLEDNÍ ZUSTÁVÁ, kde si zahrála po boku Bruce Willise. V poslední době tato herečka hraje hlavně v komediích a hororech, mezi nejznámější patří PLNOU PAROU VZAD, PÉČKO PRO ZAČÁTEČNÍKY, 2001 MANIAKU, HADI V LETADLE. Herečka má i ve své sbírce 1 nominaci od BEA awards na nej komediální herečku a vyhrála cenu pro nejlepší herečku od PCFF za film SMRT PŘICHÁZÍ V BÍLÉM a MFIFF jí udělil cenu za herecký přínos.

Lin Shaye byla vdaná dvakrát. Její první manžel zemřel v roce 1973. V roce 1988 se provdala za herce Clayton Landeyho s kterým má dvě děti. Od roku 2007 je rozvedená.


12.10.1943
Detroit, Michigan, USA
Lin Shaye csfd

Killing Winston JonesInsidious: Červené dveřeFrank and PenelopeWe Are Gathered Here TodayJackson's HoleTed Bundy: American BoogeymanAnderson FallsDreamkatcherMax Reload and the Nether BlastersNenávistThe CallThe VoicesAmbitionBayou TalesGet GoneGothic HarvestRoom for RentInsidious: Poslední klíčThe Final WishGrow HouseLos Angeles OvernightMountain TopMucho DineroThe Black RoomAbattoirBuster's Mal HeartDirector's CutJack Goes HomeOuija: Zrození zlaTexas HeartThe Midnight ManDon Quixote: The Ingenious Gentleman of La ManchaHelen Keller vs. NightwolvesInsidious 3: PočátekSick PeopleTales of HalloweenGraceLost TimeOuijaSignál z neznámaCrazy Kind of LoveInsidious 2MonstrpavoukVánoční koleda pro Cindy3 Days of NormalF. D. Roosevelt, lovec werwolfůJewtopiaLife's an ItchMatchmaker SantaNoobzTři moulovéA Good Old Fashioned OrgyBlack VelvetBrave New WorldDůkaz láskyJackie Goldberg Private DickPřehlídka děsuRed & Blue MarblesRosewood LaneSedona


Aktualizace osobnostního profilu Lin Shaye: 31.10. 2023 12:06