Tony Halme (1963 - 2010)


Finský politik, sportovec, wrestler, herec a zpěvák Tony Christian Halme byl poslancem finského parlamentu a zastupoval stranu Pravých Finů jako nezávislý politik.

Ve WWF se blýskl zápasy se slavnými wrestlery jako Lex Luger, Razor Ramon, Bam Bam Bigelow, Undertaker, Yokozuna, nebo Shawn Michaels. Během jednoho zápasu si však zlomil kotník, což ho nakonec přinutilo odejít do soutěže CWA, kde působil následující dva roky, kde si udržel titul šampióna v těžké váze déle než rok. Roku 1997 zkusil štěstí v UFC, ovšem bez znatelného úspěchu. Souboj, který prohrál s Randy Couturem, trval 56 sekund.

Během své parlamentní kariéry se okázale blýskl, když finskou prezidentku Tarju Halonenovou označil za lesbičku. Následoval obrovský rozruch, protože finská média považovala prohlášení za osobní útok na Halonenovou. Halme se v té době oženil a náhle rozvedl se svou ženou Katjou Talusovou, jelikož měl na lýtku nacistické tetování Schutzstaffel. V roce 2003 vystřelila v Halmeově bytě zbraň. Nikdo se nezranil, ale zbraň byla bez licence. Halme měl v krvi nález.. I když pár dní předtím měl boxerský zápas a užíval léky proti bolesti na předpis, jeho krev navíc obsahovala amfetaminy a v bytě se našly nelegální steroidy. Halme dostal čtyřměsíční podmínku a pokutu, ale nadále sloužil jako poslanec za stranu Pravých Finů. V roce 2006 byl odsouzen za řízení pod vlivem.

Roku 2006 byl nedobrovólně odvlečen do psychiatrické léčebny, kvůli deliriu způsobeném nadměrným užíváním alkoholu. Diagnostikovali mu cirhózu a akutní pankreatitidu. Po několikaměsíční nemocenské odešel na konci volebního období do invalidního důchodu. 8. ledna 2010, dva dny po jeho 47. narozeninách, se zastřelil nelicencovanou zbraní. Jeho tělo bylo nalezeno o dva dny později. Halme napsal několik knih a zahrál si i vedlejší role v několika známých filmech.


6.1.1963
Helsinki, Helsingin seutukunta, Uusimaa, Finsko
8.1.2010
Helsinki, Helsingin seutukunta, Uusimaa, Finsko
Tony Halme csfd

Kohtalon kirjaPonterosaAť to stojí, co to stojíAmeričtí tygřiSmrtonosná past 3Zhong Guo longÚder pěstíAmerický kickboxer: Zápas smrtiMaster Demon, TheMy Secret SummerViikinkiAfro-Suomen historiaAnkara unelmaWWE Saturday Morning SlamLamastalgiaPressiklubiRuben & JoonasSuoraa huutoa!TWUHarakanpesäPersona non grataVaarallinen risteysHyppönen Enbuske ExperienceYokotaiRandström & CoJoonas Hytönen showUutisvuotoGladiaattoritWWF ChallengeWWF Superstars of Wrestling


Aktualizace osobnostního profilu Tony Halme: 22.11. 2023 02:33